Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σίγουρος ο Κακλαμάνης για ανασχηματισμό μετά τις ευρωεκλογές

«Η ασφάλεια στην πόλη δεν είναι μόνο η παρουσία της ομάδας Δέλτα» ανέφερε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων

nikitas kaklamanis

Την άποψη ότι η διαφορά μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες ευρωεκλογές δε θα είναι μεγάλη εξέφρασε ο Νικήτας Κακλαμάνης σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τονίζοντας πως θα υπάρξει κυβερνητικός ανασχηματισμός μετά από την κάλπη της 25ης Μαΐου.

«Δεν θα είναι ένας τυπικός ανασχηματισμός. Μπορεί να δεις πρόσωπα που να δίνουν μια εικόνα πολιτικής διεύρυνσης. Όχι τόσο αριθμητικά μέσα στη Βουλή, όσο πολιτικά προς τα έξω». Και «βέβαια», συμπληρώνει, «το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης θα είναι τι επιτέλους σημαίνει η φράση «ξεκινώ τον διάλογο για τη ρύθμιση του χρέους, ώστε να γίνει βιώσιμο»».

«Αυτό είναι το θέμα για το οποίο, φυσικά, ούτε η Μέρκελ πρόκειται να πει προεκλογικά τι έχει στο μυαλό της να μας κάνει» λέει. Ο κ. Κακλαμάνης επανέλαβε το κάλεσμά του «να μιλήσει με όλους» στο πλαίσιο του προεκλογικού διαλόγου. «Όχι σε στημένα ντιμπέιτ. Αλλά να είναι όλοι. Να είναι και ο Κασιδιάρης» προσθέτει. «Εγώ δεν φοβάμαι να τον αντιμετωπίσω πολιτικά και ιδεολογικά. Δεν μιλάμε για την Αθήνα. Διότι για την Αθήνα δεν λέει τίποτα. Λέει απλά ότι θα τη γεμίσει Αστυνομία. Τίποτε άλλο».

Σε ό,τι αφορά τις προτεραιότητες που θέτει σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, αναφέρεται στα τέσσερα Α της Αθήνας: Ασφάλεια, Αλληλεγγύη, Ανάπτυξη, Αξιοπιστία. Όπου Ασφάλεια, διευκρινίζει, δεν εννοεί «μόνο το κομμάτι της καταστολής. Δίνουμε τη διάσταση ότι ασφάλεια δεν είναι μόνο η Ομάδα Δέλτα. Η ασφάλεια έχει να κάνει με κόσμο στον δρόμο, με αναπλάσεις που θα μαζεύουν κόσμο στους δημόσιους χώρους, με δρώμενα στις γειτονιές στον δρόμο». Όπως τονίζει, «με το φως το βράδυ δεν λύνουμε το θέμα της ασφάλειας στην Αθήνα».

Πηγή: ΑΜΠΕ

By