Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σίμος Κεδίκογλου: «Η Ελλάδα δεν πρόκειται να υπογράψει νέο Μνημόνιο»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για τη διανομή των 500 εκατ. ευρώ, ενώ επιτέθηκε και στον Αλέξη Τσίπρα

FOSPHOTOS Alexandros Katsis
FOSPHOTOS Alexandros Katsis

Εντός των επόμενων ημερών θα προσδιοριστούν τα εισοδηματικά κριτήρια βάσει των οποίων θα γίνει η κατανομή του κοινωνικού μερίσματος ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ που πηγάζει από το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013, όπως δήλωσε στα Νέα της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Ο κ. Κεδίκογλου παραδέχτηκε πως στην «παρούσα φάση ανόρθωσης της οικονομίας» το άπαξ μέρισμα είναι «αυτό που μπορούμε να δώσουμε», αλλά παράλληλα υπογράμμισε πως τα στοιχεία που πιστοποιούν την ανάκαμψη γίνονται δεκτά πλέον ακόμα και από την τρόικα, παρά τα αυστηρά και συντηρητικά κριτήρια της τριμερούς.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επαναβεβαίωσε πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να υπογράψει νέο Μνημόνιο, και επέκρινε την αντιπολίτευση, πρωτίστως το ΣΥΡΙΖΑ, για την «μικρόψυχη» στάση της απέναντι σε μία «προσπάθεια που φέρνει αποτελέσματα».

«Δεν έχει συμβεί τίποτα από τα καταστροφολογικά που προέβλεπε η αντιπολίτευση […] Αναρωτιέμαι, ο [Αλέξης] Τσίπρας δεν έχει βαρεθεί να διαψεύδεται», σχολίασε ο κ. Κεδίκογλου, επαναβεβαιώνοντας ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Αρνήθηκε παρά ταύτα να απαντήσει για το εάν επίκειται ανασχηματισμός.

Ο κ. Κεδίκογλου τόνισε πως πλέον στόχοι της Αθήνας είναι η πιστοποίηση του πρωτογενούς πλεονάσματος από τη Eurostat και η ελάφρυνση του δημόσιου χρέους, κατά τη συμφωνία του Νοεμβρίου 2012.

Τέλος, ερωτηθείς για το ζήτημα των ομαδικών απολύσεων, που αναμένεται να επανεξεταστεί μελλοντικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε πως «τα αποτελέσματα της ελληνικής μεθόδου» θα αποτιμηθούν από το Διεθνές Γραφείο Εργασίας, συμπληρώνοντας πως το βασικό αίτημα της τρόικα, δηλαδή η κατάργηση του βέτο που είχε ο εκάστοτε υπουργός Εργασίας, έχει ικανοποιηθεί.

By