Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κύπελλο: Ο Σαλπιγγίδης λύτρωσε τον ΠΑΟΚ

BIEkG05CQAADqYvΤο γκολ του 31χρονου επιθετικού στο 90′ έδωσε στον «δικέφαλο» τη νίκη επί του Αστέρα με 2-1 και το προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό.

Μέχρι να φτάσουμε όμως σε αυτό το σημείο, οι παίκτες και οι περίπου 30.000 θεατές που βρέθηκαν στην Τούμπα έζησαν έντονες στιγμές αγωνίας.

Και αυτό γιατί μπορεί ο «δικέφαλος» να προηγήθηκε με το απίστευτο γκολ του Αθανασιάδη με τακουνάκι στο 24′, όμως στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι εγκατέλειψαν τον παθητικό ρόλο που είχαν και βγήκαν μπροστά.

Έτσι, στο 63′ ο Ναβάρο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για την ισοφάριση, σε μία φάση που σηκώνει πολύ συζήτηση, καθώς ο διαιτητής Μάνταλος αρχικά το ακύρωσε ως οφσάιντ, ενώ μετά από διαβουλεύσεις με τον επόπτη το μέτρησε κανονικά.

Ο λόγος; Η μπάλα έφτασε στα πόδια του μεσοεπιθετικού του Αστέρα, που ήταν σε θέση οφσάιντ, από τον Αποστολόπουλο του ΠΑΟΚ.

Ωστόσο το άγγιγμα του νεαρού αμυντικού δεν λογίζεται ως κατοχή, με αποτέλεσμα να προκληθούν έντονες διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους και τον Γιώργο Δώνη, χωρίς όμως ο «ρέφερι» να αλλάξει για δεύτερη φορά την απόφασή του.

Η εξέλιξη αυτή ανάγκασε τον «δικέφαλο» να ανοιχτεί περισσότερο για να πάρει ξανά το προβάδισμα, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι έχουν τις ευκαιρίες να πάρουν ακόμη και τη νίκη.

Στο 90ο λεπτό όμως η τύχη χαμογέλασε στον Σαλπιγγίδη, που διαμόρφωσε το τελικό 2-1, δίνοντας προβάδισμα για την πρόκριση τελικό, στην ομάδα του.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Γιώργος Δώνης επισκέφτηκε τα αποδυτήρια των διαιτητών και τους εξέφρασε τα έντονα παράπονά του για το γκολ της ισοφάρισης του Αστέρα Τρίπολης.

ΠΑΟΚ
(Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Αποστολόπουλος (76’ Κωνσταντινίδης), Σίντεφελντ, Κατσουράνης, Λίνο, Κάτσε (76’ Ρομπέρ), Λαζάρ (83’ Φωτάκης), Καμαρά, Λόρενς, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.
Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Μπαντής, Τσαμπούρης, Μπαρτολίνι, Σανκαρέ, Πιπίνης, Ουσέρο, Αλβάρες (92’ Φορμίκα), Ναβάρο, Ράγιος, Ντε Μπλάσις, Λέντσε (46’ Καλαντζής).

By