Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Σαλπιγγίδης: «Μπορούμε, αρκεί να είμαστε ταπεινοί και προσγειωμένοι…»

Το βράδυ της Πέμπτης στη Φλωρεντία, ο ΠΑΟΚ άγγιξε την απόλυτη επιτυχία (νίκη) αλλά αρκέστηκε στον βαθμό της ισοπαλίας. Το αποτέλεσμα άφησε μια γλυκόπικρη γεύση στους παίκτες του δικεφάλου.

SALPI_546_355Το γιατί το εξήγησε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης: «Γιατί όταν καταφέρνεις να προηγηθείς και στα τελευταία λεπτά σε ισοφαρίζει ο αντίπαλος σου μένει η πικρία πως θα μπορούσες να είχες φύγει με την νίκη. Αλλά από την άλλη, έτσι όπως εξελίχθηκε θα μπορούσαμε να το είχαμε χάσει  νωρίτερα αλλά θεωρώ ότι και με την ισοπαλία είμαστε ευχαριστημένοι».

– Λαμβάνοντας υπ” όψη και το άλλο αποτέλεσμα του ομίλου, η νίκη στις δυο αναμετρήσεις με Ντιναμό εκτός και Γκινγκάμπ εντός, μοιάζει μονόδρομος για την πρόκριση στην επόμενη φάση…

«Είναι στις δυνατότητές μας να τα καταφέρουμε. Μπορεί η ομάδα να πάρει τις δυο νίκες και να ακολουθήσει τη Φιορεντίνα στην επόμενη φάση. Αλλά θα πρέπει αυτό να το κάνουμε πράξη κερδίζοντας τους δυο επόμενους αγώνες».

– Η ομάδα παρουσίασε δυο διαφορετικά πρόσωπα, ένα σε κάθε ημίχρονο. Που το αποδίδεις;

«Η αλήθεια είναι πως δεν μπορεί να πει κανείς πως έχουμε έντεκα παίκτες και μετά, δεν έχουμε κάτι. Εχει βάθος η ομάδα, έχει καλό ρόστερ και θα είμαστε καλύτεροι. Δεν υπάρχουν αναπληρωματικοί στην ομάδα μας. Απλά υπάρχουν κάποιοι πιο έτοιμοι και κάποια παιδιά που είχαν ατυχίες με τραυματισμούς. Ολοι είναι ικανοί να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός αγώνα».

– Διαδοχικές αγωνιστικές υποχρεώσεις αλλά αρκετή ενέργεια. Τελικά επηρεάζει η κόπωση;

«Υπήρχε και μια μέρα παραπάνω στη διάθεση μας. Αλλο είναι να έχεις τρεις μέρες ενδιάμεσα σε δυο αγώνες κι άλλο τέσσερις. Επίσης, θεωρώ ότι βοήθησαν το ότι έπαιξαν κάποια παιδιά που ήταν ξεκούραστα. Αλλά αν συνεχίζαμε την εμφάνιση του πρώτου μέρους και στο δεύτερο, θα λέγαμε άλλα πράγματα αυτή τη στιγμή…».

– Πέρα από το βαθμολογικό, μπορεί να γίνει λόγος για άλλο όφελος;

«Πρώτα απ όλα το ότι κερδίσαμε μια ακόμη ευκαιρία για να πάρουμε την πρόκριση και να συνεχίσουμε στην Ευρώπη. Επίσης κέρδος είναι και τα παιδιά που ήρθαν από πίσω και περίμεναν την ευκαιρία τους. Έδειξαν ότι μπορούν να ανταποκριθούν. Έχουμε δύσκολη συνέχεια, χρειαζόμαστε όλα τα παιδιά γιατί είναι πολύ δύσκολο να παίζεις σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις με συνεχόμενους αγώνες».

– Επιστροφή στην ελληνική πραγματικότητα και στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό .

«Η πόλη ζει για το ματς αυτό κι ελπίζω να δικαιώσουμε τις προσδοκίες του κόσμου. Θέλουμε να διατηρηθούμε στην κορυφή, δεν πρέπει να θριαμβολογούμε από την όγδοη αγωνιστική.  Εμείς θέλουμε να παραμείνουμε εκεί, στην κορυφή και να συνεχίζουμε πάντα με νίκες. Μακάρι να εξελιχθούν τα πράγματα όπως όλοι τα θέλουμε. Ξέρουμε όλοι ότι έχουμε τις δυνατότητες να τα καταφέρουμε αρκεί να είμαστε ταπεινοί και προσγειωμένοι».

– Διαδοχικές αγωνιστικές υποχρεώσεις, αφού από εβδομάδα η διακοπή του πρωταθλήματος δεν αγγίζει εσάς τους διεθνείς.

«Η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα είναι δύσκολα – και – για μένα αλλά προσπαθώ να ανταποκριθώ όσο το δυνατόν καλύτερα. Υπάρχουν στιγμές που δεν έχω φρεσκάδα, δεν είμαι αυτός που θέλω να είμαι αλλά προσπαθώ πάντα για το καλύτερο».

– Το κοντέρ των συμμετοχών συνεχίζει να καταγράφει. Υπάρχει συγκεκριμένος αριθμητικός στόχος;

«Απλά εύχομαι να έχω υγεία, δεν ξέρω πόσο θα πάει ο αριθμός αλλά το σημαντικό είναι να έχω την υγειά μου και να συνεχίζω να προσφέρω στην ομάδα».

 

By