Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Επίσκεψη Σαμαρά στο υπό ανέγερση Κέντρο Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος»

Αναμένεται να προσελκύσει 1.5 εκατ. επισκέπτες ετησίως, αποφέροντας 160 εκατ. ευρώ στον κρατικό κορβανά

niarxosA

 

Tο χώρο στον οποίο πραγματοποιούνται εργασίες για την ανέγερση της νέας Εθνικής Βιβλιοθήκης και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής  στο Δέλτα Φαλήρου επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από τους υπουργούς Ανάπτυξης, Παιδείας, Πολιτισμού και Τουρισμού.

«Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα» σημείωσε ο κ. Σαμαράς, κάνοντας λόγο για ένα έργο μεγάλης σημασίας, το οποίο κατέστη εφικτό με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το οποίο χρηματοδότησε τη μελέτη αλλά και την κατασκευή του έργου.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι το έργο θα έχει πολλαπλή ουσιαστική συμβολή στον πολιτισμό στην οικονομία και το περιβάλλον.

«Είναι ένα πρωτοποριακό τεχνολογικά, αισθητικά και περιβαλλοντικά έργο, που θα αποτελέσει ένα κόσμημα για την ευρύτερη περιοχή. Θα ενισχύσει την Αθήνα και θα αναβαθμίσει γενικότερα την Ελλάδα, γιατί θα αποτελεί ένα έργο, ένα σημείο διεθνούς αναγνώρισης» δήλωσε με έμφαση ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, με την παράδοση του έργου στο ελληνικό Δημόσιο το 2016, θα προσελκύει 1,5 εκατ. επισκέπτες το χρόνο, συνεισφέροντας έτσι τουλάχιστον 160 εκατ. ευρώ στην οικονομία από τον πρώτο χρόνο της λειτουργίας του.

Σημειώνεται ότι το έργο έχει προϋπολογισμό ύψους 566 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του κοινωφελούς Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», Ανδρέας Δρακόπουλος, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «το Κέντρο Πολιτισμού μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ένα κομμάτι της καινούριας Ελλάδας, όχι της Ελλάδας της ανικανότητας και της μιζέριας, αλλά μιας Ελλάδας που θα μας δώσει πάλι τη δυνατότητα να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον, να ονειρευτούμε αλλά και να πετύχουμε ένα τέτοιο καλύτερο μέλλον».

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By