Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Σαμαράς από Κρήτη: Σ” αυτή εδώ τη γη ο φασισμός δεν πιάνει

Η Κρήτη θα έχει καταστεί σε λίγα χρόνια αναπτυξιακό πρότυπο, ανέφερε ο πρωθυπουργός

samaras 2

Μήνυμα κατά του φασισμού έστειλε από την Κρήτη ο Αντώνης Σαμαράς την Τετάρτη, μιλώντας  στην κεντρική εκδήλωση για την 73η επέτειο από την Μάχη της Κρήτης.

Σχετικά με το φαινόμενο του φασισμού, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «προσβάλλουν τη μνήμη όλων αυτών των ηρώων τα φαντάσματα τα αποκρουστικά που θαυμάζουν τους χειρότερους τυράννους της χώρας μας. Η κρητική γη τους κατάπιε σε αυτή τη γη ο φασισμός δεν πιάνει» είπε ο Αντ.Σαμαράς

Ο πρωθυπουργός παραλλήλισε την ιστορία της Κρήτης με τους σημερινούς κρίσιμους στόχους στέλνοντας μήνυμα ενότητας. «Οι κρίσιμοι εθνικοί στόχοι υπηρετούνται με αγώνα» είπε ο Αντ. Σαμαράς υπενθυμίζοντας ότι «στη γη του Ελ.Βενιζέλου δεν πιάνει ο διχασμός, τα μηνύματα του μίσους δεν ριζώνουν, εδώ οι Έλληνες δίνουν αγώνες».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο που θα παίξει η κρητική γη στο αναπτυξιακό σχέδιο για τη χώρα, λέγοντας ότι «θα τα καταφέρουμε με την αλήθεια την πίστη τον πλούτο της πατρίδας. Θα τα καταφέρουμε αλλάζοντας την αναπτυξιακή στρατηγική και την κρίση και τα μνημόνια και όσα μας οδήγησαν σε αυτά».

Ο Αντώνης Σαμαράς, τέλος έκανε ειδική αναφορά στον ενεργειακό πλούτο της Κρήτης, στην καινοτομία την τεχνολογία και τον πολιτισμό του νησιού, αλλά και ατην αγροτική παραγωγή και τον τουρισμό που, όπως είπε, θα καταστήσουν σε λίγα χρόνια την Κρήτη αναπτυξιακό πρότυπο.

«Πιστεύω σε αυτό το θαύμα. Αφήνουμε την κρίση πίσω και οι μηχανές της οικονομίας παίρνει μπροστά έρχονται χρόνια ανάπτυξης και σταθερότητας» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Πηγή: cretalive.gr

By