Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου την Τετάρτη

Είναι πιθανό να διαμορφωθεί και μία γενικότερη στρατηγική απέναντι στους δανειστές και τους ευρωπαίους ηγέτες

 

maximou syskepsiΝέα συνάντηση, αυτή τη φορά για να εξεταστεί η στάση της κυβέρνησης απέναντι στον έλεγχο από την τρόικα, θα έχουν την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ήδη στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν αυτές τις ημέρες επαφές με υπουργούς και κυβερνητικούς πάράγοντες, ώστε να διαμορφώσουν μία ολοκληρωμένη εικόνα για την πορεία του κυβερνητικού έργου και να καταθέσουν απόψεις και προτάσεις για τη βελτίωση της κατάστασης, προκειμένου η κυβέρνηση να ανταποκριθεί στις ελέγχους της τρόικας.

Οι δύο άνδρες αναμένεται να κάνουν και μια εκτίμηση του διεθνούς κλίματος, ιδίως ενόψει των γερμανικών εκλογών, αλλά και μία ανάλυση για το εσωτερικό κοινωνικό και πολιτικό κλίμα. Σε κάθε περίπτωση εκτιμάται ότι θα επαναληφθεί η θέση και των δύο κυβερνητικών εταίρων ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για νέα μέτρα και πως ουδείς είναι πρόθυμος να δεχθεί οποιαδήποτε τέτοια απαίτηση.

Στο πλαίσιο αυτό είναι πιθανό να διαμορφωθεί και μία γενικότερη στρατηγική απέναντι στους δανειστές και τους ευρωπαίους ηγέτες, αφού το μήνυμα που θέλει να στείλει η κυβέρνηση είναι ότι περαιτέρω πίεση στην ελληνική κοινωνία θα έχει αρνητικές συνέπειες σε όλα τα μέτωπα – και στο πολιτικό και στο οικονομικό.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By