Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου και νέο ραντεβού

Πολύωρη συνάντηση εφ’ όλης της ύλης των 2 πολιτικών αρχηγών

maximouΜια εποικοδομητική συζήτηση, την πρώτη μετά την ανάπαυλα του Δεκαπενταύγουστου, είχαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος. Η συζήτηση των δύο πολιτικών αρχηγών, που διήρκεσε αρκετές ώρες αφορούσε όλα τα τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας αλλά και τις υποχρεώσεις της χώρας, ενώ δεν θα είναι η μοναδική για αυτήν την εβδομάδα.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Πέμπτη, οπότε και αναμένεται να αποφασίσουν τι μέλλει γενέσθαι με το φλέγον θέμα των πλειστηριασμών, που προκάλεσε ήδη κύματα αντιδράσεων εντός των κοινοβουλευτικών ομάδων των δύο κομμάτων. Η πρόθεση του πρωθυπουργού «να πάρει πάνω του το θέμα» σε συνδυασμό με τη θέση που διατύπωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε πρόσφατη συνέντευξή του κατά του ενδεχομένου άρσης της αναστολής των πλειστηριασμών δίνουν τον τόνο της συνάντησης της Πέμπτης, με την ηγεσία της κυβέρνησης να λαμβάνει αποστάσεις από τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Άλλωστε, οι πρώτες βολές τόσο από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΠΑΣΟΚ σε συνδυασμό με τη δυσαρέσκεια για τις διαδοχικές διαρροές αναφορικά με τους πλειστηριασμούς έτειναν στο να προκαλέσουν μια σημαντική πολιτική και κοινωνική κρίση σε μια κρίσιμη για την κυβέρνηση στιγμή για τη χώρα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By