Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Σαμαράς: Γεννιέται μια καινούργια Ελλάδα

Το 2014 πρέπει να είναι μία καλή χρονιά υποστήριξε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του ια τα 90 χρόνια του Ελληνικογερμανικού Επιμελητηρίου

samaras600_080114

Τα δύσκολα είναι πίσω μας έπειτα από τις σκληρές θυσίες του ελληνικού λαού, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε εκδήλωση για τα 90 χρόνια του Ελληνικογερμανικού Επιμελητηρίου. Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι η πρόοδος σύντομα θα αρχίσει να φαίνεται και στην πραγματική Οικονομία, ενώ έκανε μια αναδρομή στην πορεία της οικονομίας και των προσπαθειών του ελληνικού λαού, λέγοντας πως οι Κασσάνδρες διαψεύσθηκαν.  Ωστόσο τόνισε την ανάγκη για μείωση της ανεργίας και αύξηση των επενδύσεων στην Ελλάδα.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι το 2014 πρέπει να είναι καλή χρονιά και θα είναι όπως είπε καθώς συμμαζεύτηκε η εικόνα διάλυσης που παρουσίαζε η χώρα.
Αρχίζει η ανάκαμψη υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, λέγοντας πως γεννιέται μια καινούργια Ελλάδα και η κυβέρνηση τα βάζει με όλους και όλα που θέλουν το αντίθετο, σχολιάζοντας στις υποθέσεις που εκκρεμούν στη δικαιοσύνη. Δεν υπάρχει γυρισμός, είπε ο πρωθυπουργός.

«Βγάλαμε πλεόνασμα προσβλέπουμε στην ανάκαμψη έπειτα από έξι οδυνηρά χρόνια, σημείωσε και πρόσθεσε ότι το 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος θα επιστρέψει στην κοινωνία και στους πιο αδύναμους.

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός τόνισε πως η ελάφρυνση των φορολογικών βαρών (και για τις επιχειρήσεις) θα αρχίσει όταν πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα για δεύτερη φορά.

«Είχαμε συμφωνήσει (σ.σ. με τους δανειστές) ότι θα προχωρούσαν στη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους. Εμείς τηρήσαμε τη συμφωνία. Περιμένουμε κι από τους άλλους να την τηρήσουν», είπε, επισημαίνοντας ότι αυτό το στοιχείο είναι το πιο σημαντικό για την έλευση ξένων επενδύσεων και τη μείωση της ανεργίας.

Ο κ. Σαμαράς παρέπεμψε, πάλι, στην αντίθεσή του στο πρώτο Μνημόνιο: «Ναι, το πρώτο Μνημόνιο ήταν λάθος, δεν έβγαινε, γι αυτό το αλλάξαμε», τόνισε.

Χωρίς να κατονομάσει τον ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για «κάποιους που αντί να κοιτούν μπροστά προσπαθούν να μας πάνε πάλι πίσω» και εύχονται, όπως είπε, «να μην τα καταφέρουμε».

Αποφασιστικότητα απέναντι στους τρομοκράτες

Αποφασισμένος απέναντι στους τρομοκράτες, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση θα κάνει το χρέος της. Ο πρωθυπουργός μιλώντας στο ελληνογερμανικό φόρουμ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση σε ένα σαθρό, όπως το χαρακτήρισε σύστημα, το οποίο αφήνει τους τρομοκράτες ελεύθερους και δεσμεύτηκε να ξεκαθαρίσει άμεσα το τοπίο.
«Δεν μας σταματά τίποτα, δεν μας σταματούν οι ακραίοι, δεν μας σταματούν ούτε οι απειλές των τρομοκρατών που η αστυνομία τους συλλαμβάνει, η δικαιοσύνη τους δικάζει και ένα σαθρό σύστημα τους αφήνει ελεύθερους» τόνισε ο πρωθυπουργός δηλώνοντας την αποφασιστικότητά του απέναντι στους τρομοκράτες και σε όσους τους συνδράμουν.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By