Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

FAZ: «Χάρτινος τίγρης» ο Σαμαράς

«Κινδυνεύει να χάσει την εξουσία ο πρωθυπουργός της Ελλάδας» αναφέρει σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα

Samaras Ως έναν «χάρτινο τίγρη» εμφανίζει τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, αναφέροντας πως η απόφαση που ελήφθη για την ΕΡΤ ήταν επιπόλαια και κακώς προετοιμασμένη.

Σύμφωνα με τη FAZ, ο πρωθυπουργός  κινδυνεύει να χάσει την εξουσία  και ότι πόνταρε στο γεγονός ότι οι περισσότεροι Έλληνες είχαν αρνητική άποψη για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, όμως ουσιαστικά έλαβε την απόφαση αυτή χωρίς να έχει την απαραίτητη βουλευτική ισχύ για να μετατρέψει τη σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σε νόμο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρό πλήγμα από την προσωρινή διαταγή του Συμβουλίου της Επικρατείας, που ορίζει ότι η ΕΡΤ πρέπει να ανοίξει άμεσα.

Μπορεί την Τρίτη οι οθόνες να παρέμειναν μαύρες, όμως οι καταστάσεις έχουν αλλάξει και τώρα ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει να συζητήσει με τους εταίρους του σήμερα, εάν και με ποιες προϋποθέσεις  θα επαναλειτουργήσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Τώρα ο χρόνος εργάζεται υπέρ εκείνων που θέλουν να μην αλλάξουν οι παλαιές συνθήκες και να επαναφέρουν στη ζωή την, με 300 εκατομμύρια ευρώ, παλαιά ΕΡΤ, την οποία χρηματοδοτούν οι Έλληνες πολίτες.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By