Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σαμαράς για ενέργεια και αποκρατικοποιήσεις στο Ισραήλ

Ενέργεια και αποκρατικοποιήσεις περιλαμβάνει η ατζέντα της σημερινής επίσκεψης του Αντώνη Σαμαρά στο Ισραήλ.

 

 fosphotos.com | Alexandros Katsis

fosphotos.com | Alexandros Katsis

Στα Ιεροσόλυμα βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, όπου θα πραγματοποιηθεί το Διυπουργικό Συμβούλιο Συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Κράτους του Ισραήλ.

Στη συνεδρίαση θα τεθούν θέματα διμερούς συνεργασίας με ιδιαίτερη έμφαση στα ενεργειακά, ενώ θα υπογραφούν και διμερείς συμφωνίες για τη στενότερη οικονομική συνεργασία σε πολλά επίπεδα, όπως είναι ο τουρισμός και οι νέες τεχνολογίες. Με δεδομένο ότι οι Ισραηλινοί έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ, η ελληνική πλευρά προσδοκά θετικά βήματα στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων.

Ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον Ισραηλινό ομολογό του Βενιαμίν Νετανιάχου και θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις. Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα παρακαθίσει σε επίσημο γεύμα με τον Β. Νετανιάχου.

Αργότερα, θα έχει κατ΄ ιδίαν συναντήσεις με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. κ. Θεόφιλο και τον πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες. Τέλος, θα απευθύνει χαιρετισμό σε δείπνο που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ελληνο-Ισραηλινού Επιχειρηματικού Forum, στο οποίο θα συμμετάσχουν και πάνω από 100 Ελληνες επιχειρηματίες, που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στο Ισραήλ.

Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύουν στο Ισραήλ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης, η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης.

Ο κ. Σαμαράς επιστρέφει στην Αθήνα αργά το βράδυ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By