Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σαμαράς: Δεν αφήσαμε την χώρα να καταρρεύσει- Εκλογές το 2016

«Κάποιοι βιάστηκαν να χαρούν, πρωτογενές πλεόνασμα βγήκε μέσα στο 2013 και μάλιστα πολύ μεγαλύτερο από ότι το περιμέναμε» τόνισε ο Πρωθυπουργός

samaras_18

Δεν αφήσαμε την χώρα να καταρρεύσει, τόνισε πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην ΚΟ της ΝΔ.

Με τη βοήθεια του Θεού και την στήριξη του ελληνικού λαού θα πάμε μακρύτερα τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.

Άφησε αιχμές για τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση δεν θα τα καταφέρει. Βιάστηκαν να χαρούν, πρωτογενές πλεόνασμα βγήκε μέσα στο 2013 και μάλιστα πολύ μεγαλύτερο από ότι το περιμέναμε. Όταν είχαμε κάνει προβλέψεις για 500 εκατ. μας λοιδορούσαν, τώρα με τα πρόσφατα στοιχεία περνάει, αγγίζει θα έλεγα εγώ, το 1 δις ευρώ» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ακολούθως, τόνισε ότι «εκατοντάδες εκατ. ευρώ θα επιστραφούν  στην κοινωνία. Σε εκείνους που αδικήθηκαν περισσότερο, χαμηλοσυνταξιούχους, ένστολους πάνω απ’ όλα»

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στο θέμα της μείωσης των φόρων, λέγοντας ότι  αυτό είναι το πιο κρίσιμο μετά την αποκατάσταση των αδικιών. Άρα το πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι ένας αριθμός που ευημερεί, όταν πολίτες υποφέρουν, σημείωσε. «Είχαμε δεσμευθεί να δώσουμε χρήματα στους ενστόλους εδώ και καιρό. Θα δώσουμε επειδή υπάρχει το πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο βγήκε από το αίμα του ελληνικού λαού» είπε.

Σχετικά με την αντιμετώπιση της ανεργίας, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι δίνουμε μάχη με την ανεργία σε όλα τα μέτωπα. Αξιοποιώντας όλα τα κοινοτικά κονδύλια, από διεθνείς πόρους και από το σχετικό ταμείο που ιδρύθηκε. «Πόσα πάνω από 1, 5 δις ευρώ εξασφαλίστηκαν και θα εκταμιευθούν άμεσα με δυνατότητα εργασίας για πάνω από 440.00 άτομα» τόνισε.  Για να συμπληρώσει ότι θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τους μακροχρόνια ανέργους και τις ευπαθείς ομάδες.

Παράλληλα, απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών: «Κάποιοι διαμαρτύρονταν τάχα για τα μέτρα κατά της ανεργίας. Επιχειρούν να τα συνδέσουν, ανοήτως, με πρόωρες εκλογές, Τους το ξεκαθαρίζω ότι πηγαίνουμε για εκλογές το 2016» τόνισε.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By