Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αντώνης Σαμαράς: «Το κάστρο των βολεμένων έμενε άθικτο»

Προεκλογικοί τόνοι από τον πρωθυπουργό στο Ναύπλιο

ert«Κάποιοι πληρώνουν τα πάντα και κάποιο γλιτώνουν τα πάντα» τόνισε ο πρωθυπουργός από το Ναύπλιο, στέλνοντας μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση. «Εγώ δεν υποστηρίζω μαζικές απολύσεις στο δημόσιο», αλλά «κάποιες συμβολικές αποχωρήσεις πρέπει να υπάρξουν και στο δημόσιο» ξεκαθάρισε, υποστηρίζοντας ότι «η ΕΡΤ δεν είναι η αιτία αυτού που γίνεται σήμερα, δεν είναι το πρόβλημα, είναι το πρόσχημα να σταματήσουν οι μεταρρυθμίσεις».

«Η μοίρα αυτού του τόπου, της πατρίδας μας αλλάζει και το ξέρουν όλοι» τόνισε ο κ. Σαμαράς, δηλώνοντας ότι «εμείς δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με τους βολεμένους και τα προνόμιά τους. Έτσι απλά».

«Το κάστρο των βολεμένων έμεινε άθικτο» και «εμείς το τολμήσαμε» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, παραθέτοντας μια σειρά από παραδείγματα κακοδιαχείρισης και διαφθοράς. «Δεν υπάρχουν στεγανά για τους βολεμένους» επανέλαβε ο κ. Σαμαράς, τονίζοντας πως «είναι υποκρισία να μας λένε να κάνουν πίσω». Βλέποντας προς τους κυβερνητικούς εταίρους, «να περικοπούν 2.000 εργαζόμενοι από το δημόσιο ως αρχές Ιουνίου όλοι μαζί οι πολιτικοί αρχηγοί το υπογράψαμε», σχολιάζοντας ότι «πρέπει να δοθεί μεταβατική λύση».

Με αιχμή του δόρατος την ΕΡΤ, ο πρωθυπουργός έκανε μια αναδρομή της κυβερνητικής προσπάθειας τον τελευταίο χρόνο, προσδίδοντας στην ομιλία του προεκλογικό άρωμα, αναφερόμενος σε επενδυτικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό, ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, εξόφληση των χρεών του δημοσίου προς τους ιδιώτες. Επίσης, «για ένα τεράστιο κύμα αλλαγών» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός αναφερόμενος σε επικείμενες αλλαγές για τη συνταγματική μεταρρύθμιση.

«Η κατάργηση της ΕΡΤ πρόσχημα ήταν» επανέλαβε ο κ. Σαμαράς, τονίζοντας ότι «όποιος πιστεύει ότι πρέπει να ανακοπεί το κύμα των βολεμένων, ας το πει». Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, «το πραγματικο διλημμα ειναι ποιος θα χρεωθεί το μπλοκάρισμα των μταρρυθμίσεων. Εμείς παντως δεν θα το χρεωθουμε και οποιος θα το χρεωθεί, θα το μετανοιώσει» προειδοποίησε ο Αντώνης Σαμαράς, προσθέτοντας ότι «το πρόβλημα είναι ποιος θα χρεωθεί τυχόν ασταθεια» και τυχόν διακοπή της χρηματοδότησης της χώρας.

By