Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Σαμαράς: «Επανάσταση» το πρωτογενές πλεόνασμα

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ

Samaras_vouli761Δριμεία επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός μιλώντας στη Βουλή το Σάββατο κατά τη ψήφιση του προυπολογισμού. «Έγκλημα να υπονοείτε ότι θα γίνει «κούρεμα» καταθέσεων, είπε ο πρωθυπουργός στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης», σημείωσε.

«Για πρώτη φορά εδώ και χρόνια η χώρα μας δεν θα χρειαστεί δανεικά», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι «όλοι μας επιζητούμε την αποδέσμευση από το μνημόνιο και αυτό είναι το πρώτο βήμα για να αποδεσμευτούμε από το μνημόνιο. Έτσι εξασφαλίζεται και η πραγματική εθνική μας ανεξαρτησία. Όχι με δανεικά».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εμφατικά στα αποτελέσματα του προϋπολογισμού του 2013 και το πρωτογενές πλεόνασμα για την ενίσχυση της διαπραγματευτικής ικανότητας της χώρας λέγοντας ότι «αυτά είναι η πραγματική επανάσταση και όχι η επανάσταση του ψέματος που είπε απόψε ο κ. Τσίπρας».

«Όπως συμβαίνει με όλες τις επαναστάσεις, έγιναν πολλές θυσίες για να πετύχουν αυτές τις επαναστάσεις. Αντίθετα όμως με άλλες ψευδεπίγραφες επαναστάσεις, οι δικές μας πιάνουν τόπο και βάζουν τη χώρα στον δρόμο της ανάπτυξης», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.

«Η Ελλάδα δεν χρεοκόπησε και αυτό είναι επιτυχία. Και ενώ καταρρέαμε από πλευράς ανταγωνιστικότητας, τώρα βελτιωνόμαστε σε όλους τους δείκτες και αυτό είναι μια πραγματικότητα που μόνο οι λαϊκιστές δεν βλέπουν», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Επίσης, ο κ. Σαμαράς απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα τονισε «σας θυμίζω τα ψέματα που λέγατε:

– Πρώτο, ότι θα φορολογηθούν τα ακίνητα με μεγαλύτερους φόρους που θα φθάνουν στη δήμευση. Με το νέο φόρο ακινήτων το 75% των φορολογουμένων, θα πληρώσει λιγότερα από το 2013 και θα διευρυνθεί η φορολογική βάση, δεν θα πληρώνεται από το λογαριασμό της ΔΕΗ, ενώ είναι και από τους χαμηλότερους διεθνώς.

– Δεύτερο ψέμα ότι θα απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί. Οι κατοικίες των ανέργων, των φτωχών και των μικρομεσαίων, θα προστατευθούν. Αυτή είναι η δική μας θέση.

– Επίσης, ότι θα κινδυνεύσουν οι καταθέσεις στις τράπεζες, είναι έγκλημα και μόνο να το υπονοείτε… Αντίθετα, με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών οι ελληνικές τράπεζες είναι οι πιο θωρακισμένες. Τώρα θα αρχίσει να αποκαθίσταται και η ρευστότητα που καθυστέρησε όχι από δική μας ευθύνη.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By