Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Με υπουργούς ο Ομπάμα, με συμβούλους ο Σαμαράς

O Λευκός Οίκος αναβαθμίζει την συνάντηση

FOSPHOTOS
FOSPHOTOS

Παρουσία του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ,  Τζακ Λιού και της συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας της χώρας, Σούζαν Ράις θα πραγματοποιηθεί η αυριανή συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα. Σύμφωνα με πηγές του Λευκού Οίκου, η συνάντηση θα γίνει με υψηλόβαθμα στελέχη και συμβούλους από πλευράς των Ηνωμένων Πολιτειών, γεγονός που ερμηνεύεται ως αναβάθμιση της συνάντησης μεταξύ των δύο πολιτικών ανδρών.

Από την άλλη πλευρά, στην συνάντηση η Ελλάδα θα δώσει το παρών με χαμηλότερου επιπέδου στελέχη, καθώς εκτός από τον Πρωθυπουργό, κανένας άλλος δεν ανήκει στην κυβέρνηση, μετά και την επιλογή του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα  να μην μεταβεί στις ΗΠΑ.

Οι επαφές 

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του Αντώνη Σαμαρά στις ΗΠΑ είναι τα γραφεία της εφημερίδας «Washington Post», όπου θα συναντηθεί  με το δημοσιογραφικό επιτελείο της εφημερίδας, στις 11.00 τοπική ώρα (18.00 ώρα Ελλάδος).

Ο κ. Σαμαράς, στις 13:00 τοπική ώρα (20:00 ώρα Ελλάδος), θα παρακαθίσει σε γεύμα στην αμερικανική πρωτεύουσα και θα είναι το κεντρικό πρόσωπο σε εκδήλωση, που διοργανώνει το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών (CSIS).

Απόψε μεταξύ 20.00- 22.00 τοπική ώρα, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη, όπου θα συναντηθεί με επικεφαλής μεγάλων επενδυτικών οίκων.

Αύριο Πέμπτη, στις 22.00 ώρα Ελλάδος, θα συναντηθεί στον Λευκό Οίκο με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Νωρίτερα, θα έχει συνάντηση με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κερι.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By