Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Σαμαράς: Η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο

«Η Ελλάδα θα φύγει από την ασφυκτική πίεση της υπερφορολόγησης σταδιακά και σταθερά»

samaras-coelioB

Την ανάγκη η Ελλάδα να πιστοποιήσει τη βιωσιμότητα του χρέους για ένα μέλλον χωρίς μνημόνια και νέα δανεικά, και να καταστεί από ουραγός πρωτοπόρος, ανακουφίζοντας τον κόσμο και τον ελληνικό λαό από το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας, επισήμανε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πορτογάλο ομόλογό του Πέδρο Πάσσος Κοέλιο.

Όπως τόνισε, η Ελλάδα θα φύγει από την ασφυκτική πίεση της υπερφορολόγησης σταδιακά και σταθερά, με σοβαρότητα και με πίστη στη θέση της όπως το επιτυγχάνουν οι σοβαρές χώρες στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.

«Η Ελλάδα και η Πορτογαλία βρίσκονται σε καλό δρόμο για την οικονομική τους ανάκαμψη, όπως και η Ευρώπη παρά τις δομικές της αδυναμίες» υπογράμμισε.

Ο κ. Σαμαράς έστρεψε το βλέμμα του στην πρόσφατη απόφαση Ντράγκι η οποία –όπως ανέφερε- δείχνει πως «το χτύπημα της ύφεσης γίνεται πράξη με τρόπο που επικροτούμε, με τρόπο αποφασιστικό».

«Στα δύο τελευταία χρόνια η Ευρώπη έχει κάνει βήματα που νωρίτερα θεωρούντο αδιανόητα. Και αυτό μας δίνει μία πρόσθετη ευθύνη και σιγουριά», πρόσθεσε.

By