Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Σαμαράς: Θα αποκαταστήσουμε τις αδικίες

«Οι διορθώσεις θα γίνουν βήμα-βήμα» ανέφερε ο πρωθυπουργός

samaras 3

Έντονη επίθεση εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς προς το ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του στη Θεσσαλονίκη, απ” όπου και πρόσφερε νωρίτερα τη στήριξη του στον Σταύρο Καλαφάτη για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζοντας ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η χώρα να γίνει νέα Αργεντινή.

Ο πρωθυπουργός, παράλληλα, έκανε απολογισμό των δύο ετών που βρίσκεται στην πρωθυπουργία της χώρας. Ο κ. Σαμαράς μίλησε για τα βήματα που έγιναν ώστε η χώρα να μη βρεθεί στο χείλος του γκρεμού και να καταφέρει σιγά σιγά να σταθεί στα πόδια της, ενώ αναγνώρισε τις θυσίες που χρειάστηκε να κάνει ο ελληνικός λαός.

«Όλα τα βλέπουμε και όλα τα διορθώνουμε βήμα-βήμα», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. «Ξέρω ότι έγιναν αδικίες. Θα τις αποκαταστήσουμε», σημείωσε ακόμη, προσθέτοντας πως «την καταστροφή την αποτρέψαμε μία για πάντα». 

«Φέτος θα έχουμε για πρώτη φορά ανάπτυξη και μέχρι το 2018 θα δημιουργηθούν 550.000 νέες θέσεις εργασίας και θα έχει υποχωρήσει 10 μονάδες η ανεργία», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Την Τρίτη θα παρουσιάσει το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα. Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι μέχρι το 2020 η Ελλάδα θα έχει ανακτήσει πλήρως το βιοτικό επίπεδο, που είχε πριν από την κρίση, αλλά όχι με δανεικά, με ανάπτυξη και εξωστρέφεια.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στις προτάσεις του για την αναθεώρηση του Συντάγματος και είπε ότι ήρθε η ώρα να επιτραπεί η λειτουργία ιδιωτικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

Ανακοίνωσε, ακόμα, πως σύντομα θα λειτουργήσει το δεύτερο τηλεοπτικό κανάλι της ΝΕΡΙΤ με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

By