Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σαμαράς: Θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους τον κοινό μας αγώνα με την Κύπρο

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού  με τον Κύπριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Μέγαρο Μαξίμου

samaras-anastasiadisB

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Aντώνη Σαμαρά με τον Κύπριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μετά το πέρας της συνάντησής τους, ο κ. Σαμαράς, στις δηλώσεις του, δεσμεύτηκε για συνέχιση «μέχρι τέλους του κοινού, ειρηνικού αγώνα» για την ανατροπή των τετελεσμένων της τουρκικής κατοχής στην Κύπρο.

Όπως τόνισε ο ίδιος, η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τις εποικοδομητικές προσπάθειες της Κύπρου «τόσο επί της διαδικασίας όσο και επί της ουσίας των διαπραγματεύσεων» για την επίλυση του Κυπριακού.

«Είμαστε μαζί, υπερασπιζόμαστε σταθερά τα δίκαια του ελληνισμού αλλά και την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή μας», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Αναστασιάδης θα συναντηθεί την Τρίτη στη Βουλή με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, Πάνο Καμμένο, Δημήτρη Κουτσούμπα και Φώτη Κουβέλη. Τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας συνοδεύουν στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

By