Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Στα άκρα η κόντρα ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ για τη βία

Στο προσκήνιο και πάλι η θεωρία των δύο άκρων

samarastsiprasΣτα άκρα οδηγείται η αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ μετά και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στη συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας περί βίας, οι οποίες προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Κουμουνδούρου. «Εγκληματική βία δεν ασκήθηκε μόνο στο Πέραμα ασκήθηκε και στον εμπρησμό της Μαρφίν. Ευθύνη όλων είναι να καταδικάζουν κάθε μορφή βίας και να αποδοκιμάζουν τις εκφράσεις βίας και όχι να πηγαίνουν μάρτυρες υπεράσπισης σε δίκες δολοφόνων», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς. Απαντώντας στις βολές που εκτόξευσε ο Πρωθυπουργός, ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «ο κ. Σαμαράς ανακηρύσσεται σε αρχιερέα του πολιτικού διχασμού και της θεωρίας των δύο άκρων».

Από το βήμα της πολιτικής επιτροπής του κόμματός του, ο κ. Σαμαράς ανέφερε πως δεν ασχολείται με την θεωρία των δύο άκρων και τόνισε ότι «παραβιάσεις της νομιμότητας δεν έγιναν μόνο από τη Χρυσή Αυγή, έγιναν και από άλλους».

Επιπροσθέτως, ο Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε «επικίνδυνη» την θεωρία ότι υπάρχει καλή και κακή βία, σημειώνοντας ότι «οι εγκληματικές πράξεις για παράδειγμα στις Σκουριές είναι τάχα καλές, επαινετές, ηθικές, γιατί πρόκειται τάχα για λαϊκούς αγώνες. Αυτά δεν λέγονται πουθενά, σε καμία σύγχρονη δημοκρατική χώρα». «Δεν πρέπει άραγε να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι της Marfin; Δεν πρέπει οι υπαίτιοι να λογοδοτήσουν για τα έκτροπα στις Σκουριές;» αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός.

Σε συνέντευξη στο στο «Κόκκινο 105,5», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Δ. Παπαδημούλης κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι επιχειρεί να φορτώσει στην αξιωματική αντιπολίτευση την εγκληματική πράξη στη Marfin και την επίθεση στις Σκουριές, καθώς η οικονομία καταρρέει. 

ΣΥΡΙΖΑ: Λάσπη στους κοινωνικούς αγώνες και την Αριστερά

Για δημιουργία κλίματος έντασης και εμφυλιοπολεμικού διχασμού κατηγόρησε ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του τον Αντώνη Σαμαρά, θέτοντας, παράλληλα ερωτήματα για τον εμπρησμό της Marfin.

«Ποιος ακριβώς κάλυψε κ. Σαμαρά τον εμπρησμό στη Μαρφίν; Γιατί δεν έχουν ακόμα συλληφθεί οι υπαίτιοι; Ποιος πυροδοτεί τη βία και την ένταση; Ως πότε θα ρίχνετε λάσπη στους κοινωνικούς αγώνες και στην Αριστερά, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός κλίματος έντασης και εμφυλιοπολεμικού διχασμού; Πώς ακριβώς αποδεικνύει η κυβέρνηση το αίσθημα «δημοκρατικής ευθύνης» που τη διακατέχει, όταν με σπέκουλες προσπαθεί να κάνει πολιτική; Πώς ακριβώς οικοδομεί το αίσθημα ασφάλειας για τον πολίτη; Με το ψεύτικο εμπόριο ελπίδας περί δήθεν ανάπτυξης και με την ταυτόχρονη διάλυση των τελευταίων ψηγμάτων κοινωνικού κράτους; Και από πότε όσοι αναφέρονται στον πόνο και την απελπισία που διακατέχει τον κόσμο, καλλιεργούν τον εξτρεμισμό και την αποτυχία;»

«Ως εδώ κ .Σαμαρά», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει στην ανακοίνωσή του: «Πλέον δεν μπορείτε να πείσετε ούτε το ίδιο σας το κόμμα. Ο λαός γνωρίζει πως τον σπρώχνετε ολοένα και πιο βαθιά στην κρίση».

ΠΑΣΟΚ: Δεν πιστεύουμε στη θεωρία των δύο άκρων 

Να αποσταποιηθούν από τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά έσπευσαν κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη, σημειώνοντας ότι  «Δεν πιστεύουμε και δεν δεχόμαστε τη θεωρία των δυο άκρων διότι η βία δεν μπορεί να διαχωριστεί σε επιμέρους άκρα. Δεν τεμαχίζεται. Η βία δεν είναι δυο άκρα, είναι ένα άκρο», ενώ στο θέμα παρενέβη και ο Γραμματέας Επικοινωνίας του κόμματος, Δημήτρης Καρύδης, κάνοντας λόγο για θέατρο σκιών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By