Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πρόσκληση Σαμαρά στους Κινέζους για περαιτέρω επενδύσεις

Samaras Ο Πειραιάς συγκαταλέγεται στα πέντε πρώτα λιμάνια της Ευρώπης πηγαίνοντας να γίνει το πρώτο, σημείωσε ο Α. Σαμαράς κατά την διάρκεια των εγκαινίων του προβλήτα 3

 

Πρόσκληση στους Κινέζους να επενδύσουν και σε άλλους τομείς, όπως στις μεταφορές, τα τρένα, τα λιμάνια και την ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια των εγκαινίων από κοινού με τον πρόεδρο του κινεζικού ομίλου Cosco, Γουέι Τζιαφού στον προβλήτα 3 του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων στο Ικόνιο του Πειραιά.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι κατά το πρόσφατο ταξίδι του στην Κίνα διαπίστωσε ότι υπάρχουν απεριόριστες δυνατότητες συνεργασίας σε διάφορους τομείς της οικονομίας και συμπλήρωσε ότι σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθεί και επίσημα η αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

«Όποια και αν είναι η ένταση και η μορφή της κρίσης, η απάντηση είναι οι επενδύσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι με την ολοκλήρωση του ανατολικού τομέα του προβλήτα 3 επενδύθηκαν στην Ελλάδα 340 εκατ. ευρώ.

Είμαστε στο μέσο της διαπραγμάτευσης για μια νέα συμφωνία για τη δυτική πλευρά, που αν ολοκληρωθεί και εγκριθεί από τις κοινοτικές αρχές, θα επενδυθούν επιπλέον 224 εκατ. ευρώ και θα δημιουργηθούν 500 μόνιμες θέσεις εργασίας, καθώς και άλλες 200 τα προσεχή τρία χρόνια των κατασκευών.

Σε πλήρη ανάπτυξη, το λιμάνι του Πειραιά θα αποκτήσει δυναμικότητα 7 εκατ. τόνων, η επένδυση θα φτάσει τα 500 εκατ. ευρώ και οι θέσεις εργασίας θα ξεπεράσουν τις 3.000.

Ο Πειραιάς συγκαταλέγεται στα πέντε πρώτα λιμάνια της Ευρώπης πηγαίνοντας να γίνει το πρώτο, υπογράμμισε με έμφαση  ο κ. Σαμαράς.

Να σημειωθεί, επίσης,  ότι την Πέμπτη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος θα επιδώσει στον Γουέι Τζιαφού το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος του Φοίνικα, το οποίο είχε απονείμει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Ενδεικτικό, πάντως,  του ότι η Cosco ενδιαφέρεται για το λιμάνι του Πειραιά είναι το γεγονός ότι το πρωί ο νέος υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου με αποκλειστικό θέμα την επίσκεψη στην Αθήνα του προέδρου της Cosco και το ενδιαφέρον του για τον ΟΛΠ.

Στη συνέχεια ο κ. Βαρβιτσιώτης είχε σύσκεψη στο γραφείο του στο υπουργείο για το θέμα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), Γιώργο Ανωμερίτη καθώς και  διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ Γιάννη Εμίρη παρουσία εκπροσώπου του πρωθυπουργού.

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By