Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση για το πρόβλημα των νοικοκυριών χωρίς ρεύμα

Σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη, οι  τοπικές αρχές θα πρέπει να ενημερώνουν άμεσα τη ΔΕΗ για τις περιπτώσεις εκείνες, των οικογενειών που πραγματικά δεν μπορούν να αποπληρώσουν τους λογαριασμούς

samarasmaximou

Τα θέματα της ενέργειας εξετάστηκαν σήμερα σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, και παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη, συζητήθηκαν τρόποι μείωσης του κόστους ενέργειας, ενώ εκτενής αναφορά έγινε και για το πρόβλημα των νοικοκυριών που δεν έχουν ρεύμα. Μάλιστα, ανακοινώθηκε πως η κυβέρνηση αναλαμβάνει πρωτοβουλία, με στόχο να λυθεί το πρόβλημα. Σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη, οι τοπικές αρχές θα πρέπει να ενημερώνουν άμεσα τη ΔΕΗ για τις περιπτώσεις εκείνες, των οικογενειών που πραγματικά δεν μπορούν να αποπληρώσουν και η ΔΕΗ θα επαναφέρει το ρεύμα.

Η συνάντηση για τα ενεργειακά πραγματοποιήθηκε εν όψει και της αυριανής επίσκεψης στη χώρα μας του αρμόδιο επιτρόπου Γκίντερ “Ετινγκερ. Σε δήλωσή του ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησης για μείωση του κόστους ενέργειας και στις βιομηχανίες, κάτι που θα δημιουργήσει, όπως είπε, νέες θέσεις εργασίας.

Στο τραπέζι έπεσε και το θέμα της πορείας των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΔΕΠΑ και GAZPROM για φθηνότερο φυσικό αέριο, αλλά και η πορεία των ερευνών για πετρέλαιο σε Ιωάννινα και Πατραϊκό Κόλπο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By