Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σαμαράς: Νέα μέρα και στην τελική φάση πορείας εξόδου από την κρίση

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του δήλωσε ότι το θετικό αποτέλεσμα στην οικονομία πιστώνεται στην κυβέρνηση και η χώρα πιο αξιόπιστη και δυνατή αντιμετωπίζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία

© fosphotos.com | Menelaos Myrillas

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της νέας κυβέρνησης υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

Ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του δήλωσε ότι το θετικό αποτέλεσμα στην οικονομία πιστώνεται στην κυβέρνηση και η χώρα πιο αξιόπιστη και δυνατή αντιμετωπίζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Σήμερα βρισκόμαστε σε μια νέα μέρα, και στην τελική φάση πορείας εξόδου από την κρίση.

Ο στόχος παραμένει ο ίδιος, να τελειώσουμε την προσπάθεια να βγούμε από την κρίση και τα μνημόνια. Η ανάκαμψη έχει ήδη αρχίσει και τα ελλείμματα θα πρέπει να είναι παρελθόν για την Ελλάδα που δημιουργούμε.

«Για την ακρίβεια τώρα μπορούμε να σχεδιάσουμε το μέλλον. Πριν 2 χρόνια μαχόμασταν να αποτρέψουμε την καταστροφή» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς. «Επιτελέστηκε πολύ σύντομα ένα έργο πολύ σημαντικό. Μόλις πριν δύο χρόνια πολύ λίγοι πίστευαν ότι θα καταφέρουμε. Σήμερα οι πάντες παραδέχονται ότι η Ελλάδα έκανε ένα άλμα μπροστά» ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς. Επιπλέον αναφέρθηκε και σε κάποιους «που το αρνούνται αλλά που όσο περνάει ο καιρός θα μένουν μόνοι τους».

Συμπλήρωσε δε ότι η «κατεύθυνση παραμένει η ίδια. Να βγούμε από την ύφεση. Από εδώ και μπρος μόνο μπροστά και αυτό πρέπει να το νιώσουν όλο και περισσότεροι Έλληνες μήνα με το μήνα, μέρα με τη μέρα. Ο στόχος παραμένει ο ίδιος η κατεύθυνση παραμένει η ίδια πρέπει να κάνουμε πολλές τομές για να επισπεύσουμε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και πρέπει να διορθώσουμε και αδικίες που έγιναν και τώρα μπορούμε να τις αποκαταστήσουμε».

 

By