Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σαμαράς: «Νησίδα ασφαλείας η Ελλάδα για την περιοχή»

Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον γ.γ του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτεμπεργκ

samaras-nato

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον γ.γ του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτεμπεργκ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συνάντηση εξετάστηκαν τα ανοικτά μέτωπα που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και τα θέματα που σχετίζονται με την Ουκρανία.

Ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του τόνισε ότι η Ελλάδα παρά τη δεδομένη δημοσιονομική της στενότητα, είναι ένα από τα τέσσερα μέλη του ΝΑΤΟ που δαπανά άνω του 2% του ΑΕΠ της για αμυντικές δαπάνες, ενώ σημείωσε ότι η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση και ότι πλέον αποτελεί νησίδα ασφαλείας στην περιοχή.

samaras-gg

Αναφερόμενος στην κρίση στη Συρία, στο Ιράκ και στη δράση των τζιχαντιστών, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι η αντιμετώπιση της πρόκλησης αυτής δεν γίνεται μόνο με στρατιωτικά μέσα και πως θα πρέπει να αξιοποιηθούν οι μηχανισμοί της εταιρικής συνεργασίας όπως ο μεσογειακός διάλογος.

Ο γ.γ του ΝΑΤΟ ευχαρίστησε την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι παραμένει ένας σταθερός σύμμαχος εδώ και 60 χρόνια, ενώ δήλωσε εντυπωσιασμένος από τα όσα είδε στην στρατιωτική άσκηση «Πυρπολητής» που παρακολούθησε σήμερα το πρωί.

By