Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σαμαράς: Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα δεν επηρεάζουν την πορεία της οικονομίας

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έχει διαμηνύσει πως η Αθήνα στοχεύει να εξέλθει στις αγορές με έκδοση 5ετών ομολόγων κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2014

samaras600_201213

Την πεποίθηση πως οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης «δεν επηρεάζουν τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας», η οποία «είναι πλέον μη αναστρέψιμη», εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με δήλωσή του στην εφημερίδα το «Πρώτο Θέμα», λίγο πριν την αναχώρησή του από το Δουβλίνο, όπου έλαβε μέρος στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ο κ. Σαμαράς επισήμανε πως «η παράταση της διαπραγμάτευσης δεν επηρεάζει τη στάση των αγορών», βάσει της οποίας «διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις και δημιουργούνται οι συνθήκες ώστε να μπορούμε να βγούμε στις αγορές».

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έχει διαμηνύσει πως η Αθήνα στοχεύει να εξέλθει στις αγορές με έκδοση 5ετών ομολόγων κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2014. Από την έναρξη της κρίσης η χώρα μας στηρίζεται σε εκδόσεις βραχυπρόθεσμου χρέους (έντοκα γραμμάτια) προκειμένου να καλύψει έκτακτες χρηματοδοτικές ανάγκες.

Σημειώνεται πως την Παρασκευή η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου στη δευτερογενή αγορά κατέπεσε στο 6,85%, συνεχίζοντας την κατακόρυφη πτώση των τελευταίων μηνών.

Η «ψαλίδα» απόδοσης σε σχέση με το γερμανικό 10ετές χρεόγραφο διαμορφώθηκε στις 519 μονάδες βάσης (6,85% έναντι 1,66%). Τα γερμανικά bunds χρησιμοποιούνται ως σημείο αναφοράς για την αξιολόγηση του αξιόχρεου άλλων κρατών της ευρωζώνης.

πηγή: skai

By