Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σαμαράς: «Ο λαός απέρριψε την ανατροπή που προωθούσε ο ΣΥΡΙΖΑ»

Δηκτικός απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός αξιολογώντας το εκλογικό αποτέλεσμα

samaras slider

Η κυβέρνηση άντεξε στις ακραίες επιθέσεις, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση έλαβε το μήνυμα για αλλαγές, ωστόσο η κοινωνία απέρριψε την ανατροπή που προωθούσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχω γυρίσει όλη την χώρα, γνωρίζω τι πρέπει να αλλάξει, και θα αλλάξει γρήγορα» σημείωσε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι απέτυχε ο χαρακτήρας δημοψηφίσματος που επιχείρησε να δώσει η αξιωματική αντιπολίτευση στις ευρωεκλογές.

«Το σύνθημα “σήμερα ψηφίζουμε, αύριο φεύγουν” έπεσε στο κενό» πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι «μέσα στην τρικυμία της κρίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε να αυξήσει καν τα ποσοστά του από τις τελευταίες εθνικές εκλογές. Και μετά ήθελαν και πρόωρες εκλογές;».

Συνέχισε λέγοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «παίρνει το πολύ δύο μόνο από τις 13 περιφέρειες, ελάχιστες από τις 52 πρωτεύουσες νομών, όπως και ελάχιστους από τους 66 δήμους του λεκανοπεδίου».

«Η κυβέρνηση παραμένει εγγυητής για τη σταθερότητα και την ομαλή πορεία της χώρας, και συνεχίζει με ακόμα πιο γρήγορους ρυθμούς, για να βγάλει τη χώρα από την κρίση και από τα μνημόνια» σημείωσε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας ότι το εκλογικό αποτέλεσμα απέτρεψε τον εφιάλτη, να γυρίσει η χώρα πίσω στην περιπετεια.

By