Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Σαμαράς: Ακόμα και εαν χάσουμε έναν βουλευτή υπάρχουν έτοιμοι άλλοι

 Αποκάλυψε πως εκτός από το ΠΑΣΟΚ υπάρχουν και άλλοι βουλευτές έτοιμοι να βοηθήσουν την κυβέρνηση σε περίπτωση διαρροών

samaras700Η Ελλάδα δεν πρόκειται να βγει ποτέ εκτός Ευρωζώνης, διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε στελέχη γερμανικών επιχειρήσεων στο πλαίσιο της «Συνάντηση Ηγετών» την οποία διοργανώνει η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung στο Βερολίνο.

Μάλιστα, σχετικά με τη σταθερότητα της κυβέρνησης, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «η κυβέρνηση είναι ισχυρή, δεν θα χάσουμε την πλειοψηφία» σημείωσε ο Πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας πώς οι δύο πολιτικοί αντίπαλοι του παρελθόντος, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ένωσαν δυνάμεις για το στόχο της ευτρωπαϊκής πορείας της χώρας.

«Ακόμη κι αν υπάρχει διαρροή ενός βουλευτή, υπάρχει πάντοτε ένα «μαξιλάρι» καθώς υπάρχουν άλλοι έτοιμοι να βοηθήσουν» ανέφερε ο Πρωθυπουργός, όπως μεταδίδει η Καθημερινή, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν βουλευτές εκτός των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έτοιμοι να συνδράμουν. Πάντως, ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι οι έλληνες βουλευτές επιδεικνύουν υπευθυνότητα.

Ως προς το εάν θα πάει, ως Πρωθυπουργός, στη Βραζιλία, δεν το απέκλεισε. «Μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι θα είμαι Πρωθυπουργός» απάντησε, προσθέτοντας ότι «η εθνική Ελλάδος μπορεί να μην έχει το Ρεχάγκελ αλλά εξακολουθεί να πηγαίνει εξαιρετικά καλά».

Ο πρωθυπουργός διατύπωσε την άποψη ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται ένα νέο πρόγραμμα, αλλά θα πρέπει να επιμείνει στο υφιστάμενο πρόγραμμα, ταυτιζόμενος με τις απόψεις που είχε εκφράσει νωρίτερα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε επίσης ότι η χώρα μας θα τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει απέναντι στην τρόικα, ενώ υπογράμμισε ότι υπάρχει ανάγκη για επιτάχυνση των προσπαθειών, αγγίζοντας τον στόχο της ανάπτυξης. Βεβαίως, ο κ. Σαμαράς παραδέχθηκε ότι πολλά ακόμη απομένουν να γίνουν, ωστόσο μπορούμε να δούμε πλέον φως στο τούνελ.

«Η Ελλάδα πλέον βρίσκεται στο σωστό δρόμο, αφού προηγουμένως την θεωρούσαν ως χαμένη υπόθεση. Τώρα συμμαζεύουμε αυτό το χάλι», επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς.

Σχετικά με τις επιπτώσεις του χρέους στη χώρα, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «Πήγαμε πιο μπροστά από όσο θεωρούσαν πιθανό πολλοί τα τελευταία χρόνια. Πολλοί θεωρούσαν την Ελλάδα ως χαμένη υπόθεση… όλο και περισσότερο μιλάμε για θεαματική επιστροφή. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης για να αντιμετωπίσει το έλλειμμά της, δεδομένου ότι θα είναι σε θέση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της προς τους διεθνείς πιστωτές».

Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια μια συζήτηση στρογγυλής τράπεζας εάν η έξοδος από τη ζώνη του ευρώ αποτελεί μια επιλογή για την Ελλάδα, ο κ. Σαμαράς απάντησε πως αυτό δεν θα συμβεί ποτέ. Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα λύσει τα ανοικτά ζητήματα με την τρόικα προκειμένου να λάβει την επόμενη δόση μέχρι το τέλος του έτους.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By