Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σαμαράς στο Reuters: «Επιστρέφουμε» με έκδοση ομολόγου

«Δεν θα παρεκκλίνω καθόλου από την πορεία μου» τονίζει ο πρωθυπουργός 

samaras-original

Στην πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη έκδοση ομολόγου εντός των επομένων τριών μηνών, έχοντας ξεπεράσει το χειρότερο της κρίσης χρέους, στάθηκε ο Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters.

«Η Ελλάδα επιστρέφει. Πριν από δύο χρόνια βρισκόμασταν στο επίκεντρο της χρηματοπιστωτικής αστάθειας στην περιοχή και ήμασταν μία ασταθής χώρα σε μία σχετικά σταθερή περιοχή. Τώρα, η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική: η Ελλάδα σταθεροποιήθηκε, τόσο πολιτικά, όσο και οικονομικά, και υπάρχει αυξανόμενη αστάθεια πέριξ της Ελλάδας» είπε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο έκδοσης ομολόγου, ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Ο χρόνος αυτής της έκδοσης εξαρτάται από τις συνθήκες της αγοράς και δεν έχουμε αποκλείσει το ενδεχόμενο να επιστρέψουμε στις αγορές κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2014».

«Πιάσαμε πάτο και τώρα αρχίζουμε να ανεβαίνουμε. Είμαστε μόλις στην αρχή αυτής της ανοδικής πορείας…Οι πιο σημαντικές λέξεις αυτή την στιγμή είναι σταθερότητα και ανάπτυξη. Δεν πρέπει να χάσω την πορεία μου, θα συνεχίσω ευθεία, δεν θα παρεκκλίνω καθόλου» επανέλαβε.

«Η διεθνής εικόνα της Ελλάδας έχει επίσης αλλάξει. Υπάρχει άλλη ψυχολογία και αυτή είναι μία νέα αίσθηση που διαμορφώνεται στην Ελλάδα και γι αυτό λέω ότι η Ελλάδα επιστρέφει» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Αξιωματούχοι είχαν δηλώσει στο Reuters στο παρελθόν ότι η Ελλάδα εξετάζει να προχωρήσει δοκιμαστικά στην έκδοση πενταετούς ομολόγου 1,5 έως 2 δισ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

By