Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σαμαράς: «Στόχος μας είναι στις αρχές του 2017 η Ελλάδα να έχει καινούργιο Σύνταγμα»

Θα εξαντληθεί η κοινοβουλευτική τετραετία

samaras-antonis

«Στόχος μας είναι στις αρχές του 2017 η Ελλάδα να έχει καινούργιο Σύνταγμα» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην πρώτη συνεδρίαση της Κ.Ο της Ν.Δ. για την αναθεώρηση του Συντάγματος όπου διαβεβαίωσε ότι θα εξαντληθεί η κοινοβουλευτική τετραετία.

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι μέχρι το τέλος της κοινοβουλευτικής τετραετίας, δηλαδή μέχρι τον Ιούνιο του 2016, υπάρχει αρκετός χρόνος για να τελειώσει η πρώτη φάση της συνταγματικής αναθεώρησης και να προχωρήσει στη συνέχεια η δεύτερη φάση από την επόμενη Βουλή, όπως προβλέπει το Σύνταγμα.

«Κι αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω, για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας ομαλά, στις αρχές του επομένου έτους και για να μην διακοπεί η διαδικασία της Συνταγματικής μας Αναθεώρησης» τόνισε.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε πως η αλλαγή του Συντάγματος είναι η κορυφαία μεταρρύθμιση και το επιστέγασμα όλων των υπολοίπων μεταρρυθμίσεων, αυτών που έχουν ήδη γίνει κι αυτών που προγραμματίζονται από δω και στο εξής, όπως ανέφερε.

Επίσης σημείωσε πως μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, η Ελλάδα πρέπει να έχει αλλάξει εντελώς και πρόσωπο και δυναμική και επεσήμανε πως αυτό είναι το αληθινό πεδίο συναίνεσης.

«Να εκλέξουμε όλοι μαζί τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να συμβάλουμε όλοι μαζί στη Συνταγματική Αναθεώρηση. Ώστε όλα να γίνουν πιο γρήγορα, πιο ομαλά και πιο δημοκρατικά» είπε και κάλεσε τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας να ολοκληρώσουν την πρόταση της Ν.Δ. το αργότερο σε ένα μήνα.

Ο κ. Σαμαράς είπε πως προσβλέπει σε διάλογο με όλες τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις και επεσήμανε πως θεωρεί τη συμβολή τους απαραίτητο συστατικό στοιχείο.

By