Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Σαμαράς: Στόχος να στρώσουμε κόκκινο χαλί στις ξένες επενδύσεις

Στην αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να προωθήσει μεταρρυθμίσεις αναφέρθηκε  ο πρωθυπουργός σε ομιλία του στην εκδήλωση «Η Βιομηχανία είναι σημαντική»

samarasABC

Στην αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να προωθήσει θαρραλέες μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν τον προσανατολισμό της ελληνικής οικονομίας, δίνοντας έμφαση στον εξαγωγικό της χαρακτήρα, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε ομιλία του στην εκδήλωση «Η Βιομηχανία είναι σημαντική» που διοργάνωσε η οργάνωση των Ευρωπαίων Βιομηχάνων Business Europe σήμερα στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα σε δημοσιονομικό και διαρθρωτικό επίπεδο, προκειμένου να καταπολεμηθεί η γραφειοκρατία και να «στρώσουμε κόκκινο χαλί στις ξένες επενδύσεις».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και την βελτίωση της αποδοτικότητας των φορολογικών διοικήσεων στα κράτη μέλη, να υπάρξει καλύτερη πρόσβαση στη χρηματοδότηση κυρίως για τις ΜΜΕ. Επίσης, τόνισε ότι θα πρέπει να συμφωνηθούν μέτρα για την ενίσχυση των επενδύσεων και την καινοτομία και να δοθεί έμφαση στην οικονομία με βάση τη γνώση αλλά και να υπάρξει περαιτέρω εμβάθυνση της ενιαίας αγοράς.

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε τέλος ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς ισχυρή βιομηχανία και ισχυρό μεταποιητικό τομέα, παράγοντες που συμβάλλουν στην ενίσχυση της παραγωγικότητας, της έρευνας και της τεχνολογίας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By