Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την επίσκεψη του Σαμαρά στην Κίνα

Στόχος η προσέλκυση κινεζικών κεφαλαίων στην Ελλάδα

SamarasΣυνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς και η προετοιμασία για το ταξίδι στην Κίνα καθώς στο Μέγαρο Μαξίμου δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στις επαφές που θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός τόσο στο Πεκίνο όσο και στη Σαγκάη, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων και το άνοιγμα της κινεζικής αγοράς σε ελληνικά προϊόντα.

Σκοπός του πρωθυπουργού είναι να ενισχύσει περαιτέρω την πολιτική σχέση της Ελλάδας με τη Κίνα, τη δεύτερη οικονομία του πλανήτη και μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, παράλληλα με την προσέλκυση κινεζικών κεφαλαίων στη χώρα μας και την ώθηση στις επιχειρηματικές και εμπορικές συναλλαγές. Ο κ. Σαμαράς είναι ο δεύτερος ηγέτης δυτικής χώρας μετά τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ που θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ και τον πρωθυπουργό Λι Κεκιάνγκ της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Οι διακρατικές αλλά και επιχειρηματικές συμφωνίες που θα υπογραφούν, πέρα από το οικονομικό όφελος, έχουν και ευρύτερη σημασία, καθώς συνιστούν ψήφο εμπιστοσύνης για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Θα συμβάλλουν στη διατήρηση του καλού κλίματος που ήδη έχει διαμορφωθεί διεθνώς από τις δηλώσεις αξιωματούχων της ΕΕ και τις θετικές εκθέσεις διεθνών φορέων για τις δυνατότητες ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Ο πρωθυπουργός θα φθάσει στο Πεκίνο την Πέμπτη το πρωί και θα μιλήσει στην κινεζική Ακαδημία. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Λι Κεκιάνγκ και την επόμενη ημέρα θα μιλήσει στο επιχειρηματικό φόρουμ που διοργανώνει το ελληνοκινεζικό επιμελητήριο. Το μεσημέρι της Παρασκευή θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Κίνας.

Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει επίσκεψη στην απαγορευμένη πόλη και στο Σινικό Τείχος. Το Σάββατο το πρωί θα μιλήσει στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Φόρουμ που διοργανώνεται στην πόλη Χαντ Τσόου και στη συνέχεια θα μεταβεί στη Σαγκάη όπου και θα παραστεί σε επιχειρηματική συνάντηση με τη συμμετοχή επιχειρηματιών από τις δύο χώρες. Χαρακτηριστικό της σημασίας του ταξιδιού είναι το μεγάλο ενδιαφέρον που εκδήλωσαν Έλληνες επιχειρηματίες να πλαισιώσουν την επίσημη αποστολή. Περισσότεροι από 200 επιχειρηματίες σε πολλούς τομείς της οικονομικής δραστηριότητας δήλωσαν συμμετοχή για περίπου 60 θέσεις.

Πηγή: ΑΜΠΕ

By