Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Σαμαράς: 500 εκατ. σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Επίσης, υπογράμμισε ότι μέσα στο 2014 θα δοθεί ακόμη 1 δις ευρώ για ληξιπρόθεσμες οφειλές για την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά

samaras640-468_070314

Οι μακρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα ολοκληρώνονται με επιτυχία δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς μετά την σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών.

«Είχαμε υποσχεθεί να αποτρέψουμε την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και το κάναμε. Είχαμε υποσχεθεί να βγάλουμε τη χώρα από τη ύφεση και το πετυχαίνουμε τώρα. Είχαμε υποσχεθεί το πρωτογενές πλεόνασμα και το πετύχαμε νωρίτερα, απ ότι προβλεπόταν» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Επίσης, προανήγγειλε την διανομή πάνω από 500 εκατ. ευρώ σε  1 εκατ. πολίτες  βάσει των εισοδηματικών κριτηρίων, καθώς επίσης και στους ενστόλους.

Παράλληλα, εξήγγειλε την  μείωση ασφαλιστικών εισφορών από την 1η Ιουλίου και από την πλευρά των εργοδοτών, αλλά και των εργαζομένων.

Yπογράμμισε δε  ότι μέσα στο 2014 θα δοθεί ακόμη 1 δις ευρώ για ληξιπρόθεσμες οφειλές για την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά, όπως σημείωσε.

«Όχι μόνο δεν χρειάζονται νέα μέτρα λιτότητας, όπως κάποιοι μας κατηγορούσαν» είπε στη συνέχεια αφήνοντας αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος, τόνισε ότι ένα  μέρος του πλεονάσματος θα δοθεί για την αποπληρωμή του χρέους.

By