Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σανγκάη: Έκλεισαν τα καταστήματα πουλερικών

Για να αποφευχθεί η διάδοση της γρίπης των πτηνών

 

chickenΚλειστά παρέμειναν σήμερα τα καταστήματα πουλερικών στη Σανγκάη, προκειμένου να αποφευχθεί η διάδοση του ιού Η7Ν9 της γρίπης των πτηνών που προκάλεσε πρόσφατα στην Κίνα το θάνατο έξι ανθρώπων.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα, στην πόλη Χανγκζού πρωτεύουσα της επαρχίας Ζετζιάνγκ όπου καταγράφηκαν οι άλλοι δύο θάνατοι, οι αρχές άρχισαν να θανατώνουν τα πουλερικά σε αγορά της πόλης όταν εντοπίστηκε ο ιός. Ωστόσο διευκρινίζεται οτι ένα από τα δύο θύματα είχε αγοράσει πουλερικά από την αγορά αυτή.

Επισημαίνεται οτι συνολικά στην ανατολική Κίνα έχουν εντοπιστεί 16 κρούσματα της νόσου από το συγκεκριμένο στέλεχος, για το οποίο δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Πάντως, χθες , περισσότερα από 20.000 πτηνά θανατώθηκαν σε αγορά σε προάστιο της Σανγκάγς όταν εντοπίστηκε το συγκεκριμένο στέλεχος του ιού σε περιστέρια.

Οι αρχές της μεγαλούπολης των 23 εκατομμυρίων ανθρώπων απαγόρευσαν τις εισαγωγές ζωντανών πουλερικών από άλλες περιοχές της Κίνας. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του δήμου, οι πτηνοτρόφοι και οι έμποροι που πουλούσαν πουλερικά θα αποζημιωθούν.

 

 

By