Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Πυροβολισμοί με τραυματισμό αστυνομικού στη Σαντορίνη

40χρονος πυροβόλησε 29χρονο αστυφύλακα στο πόδι διέφυγε 

SantoriniΑστυνομικό πυροβόλησε και τραυμάτισε 40χρονος τα ξημερώματα του Σαββάτου στα Φηρά, ωστόσο κατάφερε να διαφύγει με το… αεροπλάνο της γραμμής. Ο 40χρονος αναζητούμενος -που φέρεται ως γόνος της γνωστής οικογένειας Βοϊδονικόλα και ανιψιός του επί σειρά ετών καταζητούμενου Ντίνου Βοϊδονικόλα- πήγε στο αεροδρόμιο, επιβιβάστηκε στο προγραμματισμένο δρομολόγιο χωρίς να τον ελέγξει κανείς και έφυγε για Αθήνα, όπου επίσης αποβιβάστηκε στο «Ελ. Βενιζέλος» δίχως τον παραμικρό έλεγχο.

Το  δυναμικό του τοπικού τμήματος κινητοποιήθηκε αμέσως μετά την συμπλοκή των δυο αστυνομικών με τους δυο Έλληνες, δεν δόθηκε αμέσως σήμα να κλείσουν οι σταθμοί εξόδου από το νησί ώστε να μην μπορέσει να το εγκαταλείψει ο αναζητούμενος, του οποίου η ταυτότητα ήταν γνωστή από την πρώτη στιγμή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το protothema.gr, το επεισόδιο έγινε όταν οι δύο αστυνομικοί -που είναι αποσπασμένοι από τη Θεσσαλονίκη στη Σαντορίνη για τις ανάγκες της τουριστικής περιόδου και ήταν εκτός υπηρεσίας και με πολιτικά- πέρασαν έξω από γνωστό club σε κεντρικό δρόμο στα Φηρά. Άγνωστο με ποια αφορμή, διαπληκτίστηκαν με τον 40χρονο και έναν 39χρονο που ήταν μαζί του, ανταλλάσσοντας βαριές κουβέντες.

Οι αστυνομικοί όχι μόνο δεν δήλωσαν την ιδιότητα τους, αλλά ήρθαν και στα χέρια με τους δράστες, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα αργότερα να τεθούν σε διαθεσιμότητα με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.. Πάνω στη συμπλοκή, ο 39χρονος τους απείλησε με ένα πτυσσόμενο κλομπ και μόνο τότε εκείνοι δήλωσαν ότι είναι αστυνομικοί. Ωστόσο, ο 40χρονος έβγαλε πιστόλι, απείλησε ότι θα τους σκοτώσει και πυροβόλησε τρεις φορές εναντίον τους, τραυματίζοντας έναν 29χρονο αστυφύλακα στο πόδι.

Οι δράστες έσπευσαν να εξαφανιστούν, αλλά με την κινητοποίηση του προσωπικού του αστυνομικού τμήματος ο 39χρονος συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα. Δεν συνέβη, όμως, το ίδιο με τον 40χρονο που κατάφερε να διαφύγει ανενόχλητος.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By