Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σαντορινη: Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκ περιτροπής ηλεκτροδότησης

Τέθηκαν σε λειτουργία επιπλέον πέντε μονάδες ηλεκτροπαραγωγής

DEHΟ Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ανακοινώνει ότι, μετά το σοβαρό συμβάν στο Σταθμό Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας της ΔΕΗ χθες το μεσημέρι, πραγματοποιείται εκ περιτροπής ηλεκτροδότηση όλων των καταναλωτών (νοικοκυριά και επιχειρήσεις) στα νησιά Θήρα και Θηρασιά.

Ακολουθεί ενδεικτικό πρόγραμμα διακοπών ηλεκτροδότησης ανά περιοχή από τις 15.00 έως τις 24.00 σήμερα:

· 15.00-17.00: Οία, Θηρασία,Φηρά,Περίσσα.

· 17.00-18.00: Μεγαλοχώρι,Ακρωτήρι,Καρτεράδος, Μεσσαριά,Πύργος, Ραντάρ,Αγ.Παρασκευή, Καμάρι.

· 18.00-19.00: Μεγαλοχώρι, Ακρωτήρι,Βουρβούλος, Ημεροβίγλι, Φυροστεφάνι,Αγ.Παρασκευή, Καμάρι.

· 19.00-20.00: Μεγαλοχώρι,Ακρωτήρι,Βουρβούλος, Ημεροβίγλι, Φυροστεφάνι,Επισκοπή Γωνιάς, Περίσσα.

· 20.00-21.00: Εμπορείο, Όρμος Αθινιού,Καρτεράδος, Μεσσαριά,Πύργος, Ραντάρ, Επισκοπή Γωνιάς, Περίσσα.

· 21.00-22.00: Καρτεράδος, Μεσσαριά,Πύργος,Ραντάρ,Βουρβούλος, Ημεροβίγλι, Φυροστεφάνι,Περίσσα.

· 22.00-24.00: Οία, Θηρασιά,Φυροστεφάνι, Αγ.Παρασκευή, Καμάρι.

Οπως διευκρινίζει η ΔΕΗ το εν λόγω πρόγραμμα είναι δυνατόν να διαφοροποιηθεί ανάλογα με τις συνθήκες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και ότι δίνεται προτεραιότητα σε κοινωφελούς χαρακτήρα υποδομές και δραστηριότητες (κέντρο υγείας, αφαλάτωση, βιολογικοί καθαρισμοί κλπ).

Μόλις αποκατασταθεί η πλήρης παραγωγική ικανότητα, μέσω τoυ σταθμού παραγωγής και των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών, θα υπάρχει αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος προς όλους τους καταναλωτές, αναφέρει η ΔΕΗ.

Με ανακοίνωσή της νωρίτερα η ΔΕΗ γνωστοποίησε ότι  στις 3 σήμερα το μεσημέρι τέθηκαν σε λειτουργία επιπλέον πέντε μονάδες ηλεκτροπαραγωγής του σταθμού παραγωγής στη Θήρα, συνολικής ισχύος περίπου 11.5 MW με τη συνολική διαθέσιμη ισχύς του σταθμού, αυτή τη στιγμή, ανέρχεται σε 22 MW.

Παράλληλα, ήδη κατέπλευσε στο λιμάνι της Σαντορίνης τόσο το αρματαγωγό «Χίος» όσο και το εμπορικό πλοίο «Δήλος», τα οποία μεταφέρουν ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη συνολικής ισχύος 9 MW.

Τα εν λόγω ζεύγη μεταφέρονται στις εγκαταστάσεις του σταθμού και από τις βραδινές ώρες θα ενισχύσουν σταδιακά το ηλεκτροπαραγωγικό δυναμικό, με στόχο την κάλυψη των αναγκών της νήσου που εκτιμώνται κατά μέγιστο σε 31MW κατά τη διάρκεια της αιχμής.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By