Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Γ.Γ. ΟΗΕ: Η Σαουδική Αραβία δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την απόφασή της

 Αρνήθηκε σήμερα να καταλάβει την έδρα της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

united nation moon

Η Σαουδική Αραβία δεν έχει ανακοινώσει ακόμη επίσημα την απόφασή της να μην καταλάβει την έδρα της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Μπαν Γκι-μουν.

Η πιθανή αντικατάσταση της Σαουδικής Αραβίας «είναι μια απόφαση την οποία θα λάβουν τα κράτη μέλη», πρόσθεσε ο Μπαν, όμως σημείωσε ότι ο ΟΗΕ «δεν έχει λάβει ακόμη επίσημη ανακοίνωση για το θέμα».

Η Σαουδική Αραβία αρνήθηκε σήμερα να καταλάβει την έδρα της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, μια απόφαση χωρίς προηγούμενο, με στόχο να διαμαρτυρηθεί για την «ανικανότητα» του οργάνου αυτού, κυρίως όσον αφορά την αντιμετώπιση της συριακής κρίσης.

Απαντώντας στις επικρίσεις της Σαουδικής Αραβίας, ο Μπαν υπογράμμισε ότι ο ΟΗΕ επιθυμεί «να συνεργαστεί στενά με το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας για να αντιμετωπίσει τις σημαντικές προκλήσεις». Ο ίδιος αναφέρθηκε «στον τερματισμό του πολέμου στη Συρία, την παροχή βοήθειας στον παλαιστινιακό λαό ώστε να δημιουργήσει ένα βιώσιμο κράτος, την παροχή βοήθειας στη μεταβατική διαδικασία στην Υεμένη, την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε όλους όσοι την έχουν ανάγκη και στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της εξάπλωσης των πυρηνικών όπλων».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By