Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Σαχινίδης: Να ανοίξει το κλειστό επάγγελμα του συνομιλητή της Αριστεράς

«Το Ποτάμι θα μπορούσε να συμμετάσχει στην ανασύνταξη της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας»

saxinidis-pasokA

Σαφείς αιχμές για τον τρόπο που επιχειρεί την πολιτική διεύρυνση ο ΣΥΡΙΖΑ, αφήνει σε συνέντευξή που παραχώρησε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης.

Με φόντο τη συνάντηση που είχε με στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ με στόχο, όπως ανέφερε, «την επόμενη ημέρα της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας», ο πρώην υπουργός τονίζει χαρακτηριστικά πως «Το κλειστό επάγγελμα «συνομιλητής της Κεντροαριστεράς» πρέπει επιτέλους να ανοίξει»  και σημειώνει με νόημα:»«Δεν μπορεί να υπάρχουν κάποιοι που μετέχουν σε αυτές τις συνομιλίες με ένα πιστοποιητικό που τους εκχωρείται από κάποιους και να είναι οι θεσμικοί συνομιλητές».

«Είναι δική μας υποχρέωση όλων των ανθρώπων που βρίσκονται στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, που έχουν κοινές αγωνίες για το μέλλον και την προοπτική και της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας να ξεκινήσουν μια συζήτηση για την ανασύνταξή της» αναφέρει ο κ. Σαχινίδης και επισημαίνει πως η πρόσκληση για ανασύνταξη της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας, » δεν μπορεί να είναι ούτε γενική ούτε αόριστη και δεν μπορεί να περιλαμβάνει τους πάντες και τα πάντα».

Είναι σεβαστός ο πολιτικός χώρος των δυνάμεων που υπερασπίζονται τον οικονομικό και πολιτικό φιλελευθερισμό, αλλά δεν σημαίνει ότι εμείς θα συμπαραταχθούμε με αυτούς στην ανασύνταξη της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας…Το Ποτάμι, στον βαθμό που επιθυμεί, θεωρώ ότι μπορεί να συμμετάσχει στην ανασύνταξη της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας» καταλήγει ο πρωήν υπουργός.

By