Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Περισσότερα από 250 τα «κόκκινα» σπίτια στη Φθιώτιδα

 Αναμένεται να ξεπεράσουν τα  350, σύμφωνα με εκτιμήσεις

seismos2Πάνω από 250 σπίτια έχουν κριθεί ακατάλληλα από τα συνεργεία του Υπουργείου Υποδομών, τα οποία συνεχίζουν τις αυτοψίες στα χωριά της Φθιώτιδας που έχουν πληγεί από τους σεισμούς.

Τα δύο τελευταία εικοσιτετράωρα τα συνεργεία ενισχύθηκαν ιδιαίτερα από προσωπικό, από άλλα σημεία της Ελλάδας, έτσι ώστε να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες αποτίμησης των ζημιών μέχρι αύριο Δευτέρα όπως άλλωστε είναι και οι διαβεβαιώσεις του Υπουργείου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρου του ΤΕΕ Ανατ. Στερεάς κ. Αποστόλη Καραναστάση «ο αριθμός των σπιτιών που έχουν πάθει σοβαρές ζημιές και αναμένεται να κριθούν «κόκκινα» τελικά θα ξεπεράσει κατά πολύ τα 350 σπίτια».

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα χωριά Ρεγγίνι, Μόδι, Ξυλικοί, Τιθρώνιο, Μενδενίτσα η γη κυριολεκτικά τρέμει ακόμη κάτω από τα πόδια των κατοίκων από την πληθώρα των μετασεισμών.

Παρά το γεγονός ότι δίνονται καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις από όλη την επιστημονική κοινότητα στους κατοίκους οι περισσότεροι από 300 μετασεισμοί δεν τους αφήνουν να ηρεμήσουν.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By