Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ακολουθία μετασεισμών στην Κρήτη – Σημειώθηκαν υλικές ζημιές [βίντεο]

Tι δηλώνουν οι σεισμολόγοι

seismos

 

Συνεχίζονται οι μετασεισμοί στην Κρήτη, ενώ οι κάτοικοι αρχίζουν να ηρεμούν από την ισχυρή σεισμική δόνηση, που σημειώθηκε λίγο μετά τις 16:00. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,3 Ρίχτερ και σημειώθηκε δυτικά των Χανίων. Πάντως, το Σεισμολογικό Εργαστήριο Πατρών δίνει μέτρηση 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Η σεισμική δόνηση ήταν μεγάλης διάρκειας και έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε όλη τη νότια Ελλάδα. Όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ της Κρήτης, ο σεισμός ήταν μεγάλης διάρκειας και σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καστελίου Κισσάμου και Αντικηθύρων. Το εστιακό του βάθος ήταν 22,9 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το flashnews, στο νησί έχουν σημειωθεί μικρές υλικές ζημιές σε σπίτια και καταστήματα ενώ τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως σε εγκαταλελειμμένα σπίτια. Η μισή οροφή ενός ερειπωμένου σπιτιού στην οδό Σειραδάκη στην Αμπεριά, κατέρρευσε με το σεισμό.

Στο δρόμο του Θερίσσου έχει πέσει μεγάλος βράχος ο οποίος σχεδόν έκλεισε την πρόσβαση σε ένα σημείο, ενώ κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί σε πολλά σημεία του επαρχιακού δικτύου. Μικρές υλικές ζημιές έχουν προκληθεί σε πολλά καταστήματα αλλά και σπίτια, οι οποίες ωστόσο περιορίζονται σε πτώση αντικειμένων ή γυαλικών.

Ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας δήλωσε στον ΣΚΑΙ ότι ο σεισμός είχε επίκεντρο τον υποθαλάσσιο χώρο μεταξύ Χανίων και Αντικυθήρων. Τόνισε ότι δεν πρέπει να συνδέεται με τις δονήσεις που σημειώθηκαν πριν από μερικούς μήνες στην περιοχή της Ιεράπετρας, καθώς πρόκειται για διαφορετικές «τεκτονικές γειτονιές», όπως είπε χαρακτηριστικά.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By