Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΣΕΚ: Ο ΕΟΠΠΥ εξοντώνει τις Ιδιωτικές Κλινικές

«Θα αναζητήσουμε νομικά τις ευθύνες της Διοίκησης του ΕΟΠΠΥ για τις αποφάσεις που εξοντώνουν τις Ιδιωτικές Κλινικές», αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ).

fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

«Το «θέατρο του παραλόγου» στον ΕΟΠΠΥ συνεχίζεται με εντολή εξόντωσης των ιδιωτικών παρόχων Υγείας. Θα αναζητήσουμε νομικά τις ευθύνες της Διοίκησης του ΕΟΠΠΥ για τις αποφάσεις που εξοντώνουν τις Ιδιωτικές Κλινικές», αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ).

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «η σημερινή απόφαση της Διοίκησης του ΕΟΠΠΥ για άνω του 40% claw back (Μηχανισμός αυτομάτων επιστροφών) έρχεται ως συνέχεια της προηγούμενης απόφασης για 20% αναγκαστικό rebate (Συμψηφισμός) στις οφειλές του το 2013 προς τις Ιδιωτικές Κλινικές. Εντελώς αυθαίρετα, μονομερώς και αυταρχικά, ο ΕΟΠΠΥ, προχωρά σε αυτή την ενέργεια, οδηγώντας με μαθηματική ακρίβεια, τις Ιδιωτικές Κλινικές στην πλήρη οικονομική καταστροφή. Είναι δυνατόν σε έναν τόσο ευαίσθητο κλάδο προσφοράς υπηρεσιών, ένας πάροχος να προσφέρει τις υπηρεσίες του με τους κανόνες και τις τιμές που επιβάλλει ο αγοραστής και εκ των υστέρων να αναγκάζεται από τον αγοραστή σε περικοπή της τάξης του 60% για υπηρεσίες που έχουν ήδη παρασχεθεί; Αυτό είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας».

«Τις συνέπειες βέβαια, θα επωμιστούν οι Έλληνες ασφαλισμένοι, που θα κληθούν να πληρώσουν το «μάρμαρο» της εγκληματικής ανικανότητας του ΕΟΠΥΥ, αλλά και οι περισσότεροι από τους 25.000 εργαζoμένους μας, που κινδυνεύουν να βρεθούν από τη μία μέρα στην άλλη, στον εφιάλτη της ανεργίας, εξαιτίας αδίκων και παράλογων αποφάσεων τρίτων», αναφέρει μεταξύ άλλων ο ΣΕΚ και τονίζει ότι «τουλάχιστον μάς έχει απομείνει η εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και αναμένουμε ότι η απόφαση του ΣτΕ στις 26/11 για την αίτηση ακύρωσης του claw back θα επιβεβαιώσει το δίκαιο των αιτημάτων μας».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By