Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σεξοτουρισμός: Αυτοί είναι οι 5 κορυφαίοι προορισμοί

Είναι νέα μόδα, ονομάζεται σεξοτουρισμός και χαρακτηρίζεται ως μια ακμάζουσα παγκόσμια βιομηχανία δισεκατομμυρίων δολαρίων.

1Εκτιμάται, ότι οι εργαζόμενοι του σεξ σε παγκόσμιο επίπεδο, ανέρχονται σε εκατομμύρια και η πρακτική αυτή μπορεί να είναι είτε νόμιμη είτε παράνομη. Νόμιμη θεωρείται η δραστηριότητα όταν είναι συναινετική ενώ παράνομη όταν εμπλέκονται παιδιά ή γίνεται σωματεμπόριο, το οποίο εξαρτάται κάθε φορά από την χώρα και τους νόμους της.

Οι περισσότεροι πελάτες που συμμετέχουν στον σεξουαλικό τουρισμό είναι άνδρες, ενώ η πλειοψηφία των εργαζομένων του σεξ είναι γυναίκες.

Αυτοί είναι μερικοί από τους κορυφαίους προορισμούς σεξοτουρισμού στον κόσμο, από τους οποίους κάποιοι δεν είναι νόμιμοι ως προς την πορνεία.

5. Κολομβία

1

Η Κολομβία, φημίζεται για την διακίνηση ναρκωτικών και θεωρείται “hot spot” για τον σεξοτουρισμό. Οι Κολομβιανοί εργαζόμενοι θα μειώσουν τις τιμές τους, αν ο πελάτης είναι ελκυστικός και καλός διαπραγματευτής, γεγονός που κάνει τη χώρα ιδιαίτερα δημοφιλή σε αυτό τον τομέα. Χιλιάδες είναι οι τουρίστες που συρρέουν στην Κολομβία ελπίζοντας ότι κάθε γυναίκα θα μοιάζει στην όμορφη και σέξι Κολομβιανή σταρ Σοφία Βεργκάρα.

4. Ινδονησία

2

Η Ινδονησία είναι μια χώρα με έντονο το πρόβλημα της εμπορίας παιδιών. Ο σεξοτουρισμός, εκμεταλλεύεται και προάγει αυτό το πρόβλημα, παρά το γεγονός ότι η πορνεία εκεί θεωρείται “έγκλημα κατά της αξιοπρέπειας και της ηθικής”. Πορόλο, που η πορνεία εκεί είναι παράνομη, η Ινδονησία παραμένει δημοφιλής χώρα σε αυτό τον τομέα. Οι εργαζόμενοι του σεξ, βρίσκονται στους παραδοσιακούς οίκους ανοχής αλλά κάτι πρωτοποριακό που διαθέτει ο σεξοτουρισμός στην Ινδονησία είναι η δημοτικότητα των online φόρουμ σεξ και πορνείας που υπάρχουν μέσω των social media. Η διαθεσιμότητα των εργαζομένων του σεξ μέσω διαδικτύου, επιτρέπει αξιολογήσεις και διευκολύνει τη διαδικασία για την εξεύρεση μιας πόρνης.

3. Ισπανία

1

Πόλεις όπως η Ίμπιζα, η Μαδρίτη και η Βαρκελώνη βρίσκονται εδώ και καιρό στην λίστα των κορυφαίων τουριστικών προορισμών καθώς προσφέρουν μαγευτικές διακοπές αλλά πλέον συγκαταλέγεται και στην λίστα των δημοφιλών προορισμών για σεξοτουρισμό. Η πορνεία στην Ισπανία είναι νόμιμη. Στη Μαδρίτη, κακόφημες περιοχές είναι πολλοί γνωστοί δρόμοι γι “αυτό και είναι προσιτοί, ενώ στη Βαρκελώνη, η κακόφημη περιοχή είναι ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο. Παραδόξως, υπάρχουν περισσότεροι Νοτιοαφρικάνοι εργαζόμενοι στην Ισπανία από ό, τι Ισπανοί καθώς και πολλές από τις γυναίκες είναι ουσιαστικά σκλάβες στη βιομηχανία του σεξ.

2. Βραζιλία

1

Η Βραζιλία ήταν πάντα ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός λόγω της εξωτικών άγριων ​​ζώων, τους όμορφους ανθρώπους, τις παρθένες παραλίες και το Καρναβάλι. Αλλά φαίνεται ότι η Βραζιλία θα μπορούσε να βρίσκεται στην πρώτη θέση του σεξοτουρισμού. Επιπλέον, η Βραζιλία είναι ένας δημοφιλής προορισμός για τις γυναίκες σεξοτουρίστριες. Η κυβέρνηση της Βραζιλίας ήταν ιδιαίτερα προσεκτική για αυτό το ζήτημα και το σωματεμπόριο κατά την προετοιμασία του Παγκόσμιου Κυπέλλου αλλά το ακμάζον εμπόριο του σεξ, δεν φαίνεται να επιβραδύνεται.

1. Ταϊλάνδη

sex1

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η Ταϊλάνδη είναι στην κορυφή αυτής της λίστας. Οι νόμοι για την πορνεία στην Ταϊλάνδη είναι ασαφείς και επιπλέον η χώρα φημίζεται για τους “χαλαρών ηθών” ανθρώπους της. Πολλοί Ταϊλανδοί έχουν κάνει την πορνεία και την ελευθεριότητα μέρος του πολιτισμού τους, έτσι ώστε εκεί το “αρχαιότερο επάγγελμα στον κόσμο” να βρίσκεται σε μεγάλη ακμή. Υπάρχουν περίπου 3 εκατομμύρια εργαζόμενοι του σεξ στην Ταϊλάνδη, εκ των οποίων περίπου το ένα τρίτο είναι ανήλικοι. Δυστυχώς, ένας μεγάλος αριθμός των εργαζομένων του σεξ στην Ταϊλάνδη είναι πόρνες, μέσω σωματεμπορίου, παρόλο που η βιομηχανία είναι συχνά καλά οργανωμένη και οι περισσότεροι γίνονται εργαζόμενοι του σεξ από προσωπική επιλογή.

By