Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σερβία: Ο πρόεδρος της χώρας προκήρυξε εκλογές για τις 16 Μαρτίου

Η απερχόμενη κυβέρνηση εξελέγη στις 12 Μαρτίου του 2012 και σ΄ αυτήν συμμετείχαν δύο κόμματα, ένας πολιτικός συνδυασμός και οι εκπρόσωποι της βοσνιακής μειονότητας

datsits

Ο πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς υπέγραψε διάταγμα για τη διάλυση της βουλής και προκήρυξε βουλευτικές εκλογές για τις 16 Μαρτίου. Με το διάταγμα αυτό, ο κ. Νίκολιτς έκανε αποδεκτό το αίτημα της κυβέρνησης, η οποία ζήτησε χθες τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, με την αιτιολογία ότι «εξαιτίας των σημαντικών μεταρρυθμίσεων που πρέπει να γίνουν τα επόμενα χρόνια απαιτείται νέα, καθαρή λαϊκή εντολή«.

Η απερχόμενη κυβέρνηση εξελέγη στις 12 Μαρτίου του 2012 και σ΄ αυτήν συμμετείχαν δύο κόμματα, ένας πολιτικός συνδυασμός και οι εκπρόσωποι της βοσνιακής μειονότητας. Τη θέση του Πρωθυπουργού κατείχε ο ηγέτης του πολιτικού συνδυασμού Σοσιαλιστών (SPS)- Κόμματος Συνταξιούχων(PUPS) και Ενωμένης Σερβίας (JS), Ίβιτσα Ντάτσιτς. Ο συνδυασμός αυτός ήταν δεύτερος σε δύναμη στην κυβέρνηση και αυτός ήταν ίσως ο λόγος που το πρώτο σε δύναμη κόμμα, το Προοδευτικό (SNS), τού Αλεξάνταρ Βούτσιτς προκάλεσε πρόωρες εκλογές.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By