Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σε έξι μήνες η πώληση του 66% της ΔΕΣΦΑ

Από την έγκριση της Κομισιόν πρέπει να περάσει η συμφωνία πώλησης του 66% της ΔΕΣΦΑ στην αζέρικη Socar.

desfaAΗ συμφωνία με τη  Socar για τη ΔΕΣΦΑ μπορεί να ανακοινώθηκε με τυμπανοκρουσίες, η πώληση όμως χρειάζεται τουλάχιστον έξι μήνες για να ολοκληρωθεί και να λάβει το ελληνικό δημόσιο τα 400 εκ. ευρώ του τιμήματος, που αναμένονται από το οικονομικό επιτελείο ως μάννα εξ ουρανού. Για να γίνει αυτό πρέπει να δώσει το «ΟΚ» το Ελεγκτικό Συνέδριο , η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και κυρίως η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία είχε «μπλοκάρει» ουσιαστικά και την πρόταση της Gazprom για τη ΔΕΠΑ.

Το γεγονός ότι θα χρειαστεί διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών για την υλοποίηση της συμφωνίας προκύπτει σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ από συζητήσεις μεταξύ της διοίκησης της ΔΕΣΦΑ και αντιπροσωπείας της Socar, που βρίσκεται στην Αθήνα και πρόκειται την Τετάρτη να επισκεφθεί  το Κέντρο Λειτουργίας και Συντήρησης Νοτίου Ελλάδος, στο Πάτημα της Μαγούλας, καθώς και τη Ρεβυθούσα.

Τα στελέχη της αζερικής εταιρείας ενημερώθηκαν για την κατανάλωση φυσικού αερίου στη χώρα μας αλλά και για τη συμφωνία του ΔΕΣΦΑ με την κρατική εταιρία Georgian Gas Transportation Company Ltd, που αφορά στην παροχή τεχνογνωσίας  στους τομείς της επίβλεψης κατασκευών και της καθοδικής προστασίας αγωγών, στο πλαίσιο του κοινοτικού προγράμματος Inogate και η οποία θα υπογραφεί τον Οκτώβριο.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By