Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σε ήπιους τόνους η δεύτερη ημέρα συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης

Υπουργοί και βουλευτές εναλλάσσονται στο βήμα, εκτοξεύοντας εκατέρωθεν καταγγελίες, ενώ από τις τοποθετήσεις των ανεξάρτητων βουλευτών ξεχωρίζει του Σπύρου Λυκούδη 

vouliSSSS

Σε ηπιότερους τόνους σε σχέση με την επεισοδιακή έναρξη, συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα στη Βουλή η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Υπουργοί και βουλευτές εναλλάσσονται στο βήμα, εκτοξεύοντας εκατέρωθεν καταγγελίες, ενώ από τις τοποθετήσεις των ανεξάρτητων βουλευτών ξεχωρίζει του Σπύρου Λυκούδη, πρώην γραμματέα της ΔΗΜΑΡ που πρότεινε –όπως είχε γράψει νωρίτερα το thepaper.gr κυβέρνηση ειδικού σκοπού με τη συμφωνία ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις εκλογές του 2016 προκειμένου να επιλυθούν σημαντικά θέματα, όπως η διαχείριση του χρέους, η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας κλπ.

Από πλευράς κυβέρνησης οι κ.κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και Αργύρης Ντινόπουλος εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τη νέα περιφερειάρχη Ρένα Δούρου για το θέμα των απορριμάτων με ορατό τον κίνδυνο να γεμίσει η πόλη με σκουπίδια. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επεσήμανε ότι κλείνει ο κύκλος του μνημονίου και ότι το μόνο που δεν χρειάζεται η χώρα είναι αριστερόστροφους πειραματισμούς τριτοκοσμικού τύπου. «Οι ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ είναι αναχρονιστικές, γερασμένες και παρωχημένες», είπε.

Ο Γιάννης Πανούσης από τη ΔΗΜΑΡ που είχε ασκήσει δριμύτατη κριτική στον Φώτη Κουβέλη στο πρόσφατο συνέδριο του κόμματος, έβαλλε κατά του δικομματισμού και των «διχοτομήσεων» των Ελλήνων πολιτών, χωρίζοντάς τους σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς ή σε καλούς και κακούς Έλληνες, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να κοπεί αυτός ο ομφάλιος λώρος.

Επίθεση σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο ανεξάρτητος Γ. Νταβρής που ανέφερε πως μέχρι να ειπωθούν αλήθειες τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την αντιπολίτευση, δεν επιθυμεί να συμμετάσχει σε αυτό το επικοινωνιακό παιχνίδι και θα είναι «ωσεί παρών».

Ο Νίκος Μωραΐτης από το ΚΚΕ επιτέθηκε τόσο προς την κυβέρνηση όσο και προς τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι «θέλουν να εγκλωβίσουν το λαό σε μία κάλπικη αντιπαράθεση και σε αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται και η κίνηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης και τα διάφορα παζάρια γύρω από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας για τους 180 ή 120 ψήφους».

Την κατάθεση τροπολογίας που θα προβλέπει τη μείωση κατά 30% των αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα, προανήγγειλε η Ντόρα Μπακογιάννη, ζητώντας τη στήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων, ακόμη και του ΣΥΡΙΖΑ.

«Να ξέρει κυβέρνηση ότι η περιφέρεια Αττικής ακολουθεί διεθνή πρακτική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, θα τηρηθεί νομιμότητα σε όλο το μήκος και πλάτος, να το ξέρει κυβέρνηση και εργολάβοι» ήταν η απάντηση του Σταύρου Κοντονή στις βολές Μητσοτάκη- Ντινόπουλου.

By