Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Σε αγώνα δρόμου ο ΣΥΡΙΖΑ για τη συλλογή υπογραφών

Βούτσης: «Η πρωτοβουλία μας πάει πολύ καλά»

syriza

Σε αγώνα δρόμου επιδίδεται ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να συγκεντρώσει τις πολυπόθητες 120 υπογραφές που απαιτούνται προκειμένου να συζητηθεί στην ολομέλεια της Bουλής, η πρόταση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για δημοψήφισμα για την ΔΕΗ.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης θα επιχειρήσει σήμερα να συναντηθεί με συναδέλφους του από τη ΔΗΜΑΡ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες αλλά και με ανεξάρτητους βουλευτές , προκειμένου να διερευνήσει τις τελικές προθέσεις των κομμάτων που βλέπουν με θετικό μάτι την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης, μιλώντας το πρωί στο MEGA, εμφανίστηκε ικανοποιημένος τονίζοντας πως «η πρωτοβουλία πηγαίνει πολύ καλά» και έσπευσε να επισημάνει πως «το ΚΚΕ τάσσεται υπέρ της άθροισης των ψήφων ακόμη και επί διαφορετικών προτάσεων για το δημοψήφισμα». «Είμαστε στη φάση της προετοιμασίας για να συζητηθεί το δημοψήφισμα στην Ολομέλεια της Βουλής» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε πως «όταν φτάσουμε στην ψηφοφορία επί συγκεκριμένης πρότασης για δημοψήφισμα θα αποφασίσει ο καθένας τι θα πράξει».

Από την πλευρά του ο ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, τάχθηκε υπέρ της πρόταση για δημοψήφισμα σημειώνοντας χαρακτηριστικά «πρέπει να σταματήσουν αυτά. Δεν μπορεί να έρχεται ένα τόσο σημαντικό νομοσχέδιο στα θερινά τμήματα και να ψηφίζει μόνο το 1/3 των βουλευτών. Αυτά είναι ξεπέτες και αρπαχτές. Συντάσσομαι με τους 120, για να έρθει το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια και να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Θα ψηφίσω ό,τι ψηφίσει και το κόμμα με το οποίο μπήκα στη Βουλή».

By