Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Σε αλλαγές στο ν/σ για την ΕΣΑΝ προχώρησε ο Μ. Βορίδης

Ο υπουργός Υγείας αφού επεσήμανε ότι η εταιρία θα είναι ΑΕ με μετοχικό κεφάλαιο 1 εκατ. ευρώ και οι μετοχές της προσωπικές και μεταβιβάσιμες, αποδέχθηκε βελτιωτικές προτάσεις βουλευτών

fosphotos.com | Alexandros Katsis
fosphotos.com | Alexandros Katsis

Σειρά αλλαγών στο νομοσχέδιο για τη δημιουργία Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων- Σύσταση και Καταστατικό της Εταιρείας με την επωνυμία «Εταιρεία Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων Ανώνυμη Εταιρεία», επέφερε ο Μάκης Βορίδης.

Στη συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο υπουργός Υγείας αφού επεσήμανε ότι η εταιρία θα είναι ΑΕ με μετοχικό κεφάλαιο 1 εκατ. ευρώ και οι μετοχές της προσωπικές και μεταβιβάσιμες, αποδέχθηκε βελτιωτικές προτάσεις βουλευτών.

Σύμφωνα με τις τροποποιήσεις που ανακοίνωσε, το δημόσιο θα κατέχει το 51% των μετοχών, ο ευρύτερος δημόσιος τομέας (νοσοκομεία, ασφαλιστικοί φορείς κ.α.) έως 29% και οι φορείς του ιδιωτικού τομέα (κλινικές, ασφαλιστικές εταιρείες κ.α.) έως 20%. Εάν σημειωθεί αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, το δημόσιο θα συμμετέχει ώστε να έχει το 51%. Οι μετοχές θα μεταβιβάζονται μόνον στο δημόσιο.

By