Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σε ανάπτυξη η οικονομία από το β΄ τρίμηνο του 2014

Μετά από 6 χρόνια βαθιάς ύφεσης

ELSTAT

Σε ανάπτυξη βρέθηκε η ελληνική οικονομία από το δεύτερο τρίμηνο του 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), μετά από 6 χρόνια βαθιάς ύφεσης.

Οπως προκύπτει από τα νέα εποχικά διορθωμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το δεύτερο τρίμηνο του έτους η ελληνική οικονομία έτρεξε με ρυθμό 0,4% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2013, ενώ στο τρίτο τρίμηνο ο ρυθμός ανάπτυξης έφθασε στο 1,4%. Παρόμοια είναι και η εικόνα με τα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία που δείχνουν ανάπτυξη 0,4% στο δεύτερο τρίμηνο και 1,7% στο τρίτο τρίμηνο.

Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και λαμβάνοντας υπόψη τα νέα εποχικά διορθωμένα στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ – που πλέον είναι ο πιο αντιπροσωπευτικός δείκτης για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας – από την αρχή του έτους το ΑΕΠ αυξάνεται κάθε τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο.

Ετσι, στο πρώτο τρίμηνο του 2014 σημειώθηκε αύξηση 0,8% έναντι του τετάρτου τριμήνου του 2013, στο δεύτερο τρίμηνο του το ποσοστό ήταν 0,3% και στο τρίτο τρίμηνο στο 0,7%

By