Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σε αναζήτηση κοινής γραμμής πλεύσης στη ναυτιλία

Συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας με πρωτοβουλία Μουσουρούλη

Event at Evgenidio Foundation / ???????? ??? ?????????? ??????Οι ναυτιλιακές δυνάμεις της Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας ενώνουν τις δυνάμεις τους για να βρεθεί «κοινή γραμμή πλεύσης» και να προωθηθούν σε διεθνές επίπεδο, σειρά θεμάτων ναυτιλιακού και γενικότερα εθνικού ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο αυτο και έπειτα απο πρωτοβουλία του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη, συνεδριάζουν τη Δευτέρα οι υπουργοί Ναυτιλίας των τριών χωρών.

Πριν από την συνάντηση οι τρεις υπουργοί θα γίνουν δεκτοί από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου και στη συνέχεια, στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, θα ξεκινήσουν οι μεταξύ τους συνομιλίες.

Αξίζει να σημειωθεί οτι με βάση τη σημαία, η Μάλτα, η Ελλάδα και η Κύπρος ελέγχουν συνολικά ένα στόλο 4.480 πλοίων ποσοστό που προσεγγίζει το 50% του ευρωπαϊκού στόλου.

Άλλωστε, όπως επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σε πρόσφατη παρουσίαση της μελέτης του ΙΟΒΕ για την ποντοπόρο ναυτιλία, ο κλάδος μπορεί να συνεισφέρει στο ΑΕΠ κατά 5,8 μονάδες το επόμενο διάστημα.

By