Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σε ανθρωποκτονία οφείλεται ο θάνατος του πρώην εκπροσώπου του Ρόναλντ Ρήγκαν

Ο Μπράντι, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στον περιορισμών των όπλων, είχε τραυματιστεί σοβαρά όταν δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι κατά την απόπειρα δολοφονίας του Ρήγκαν

reagan-spokesman

Ένας ιατροδικαστής στις ΗΠΑ αποφάνθηκε την Παρασκευή ότι ο θάνατος του Τζέιμς Μπράντι, εκπρόσωπος του πρώην προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ρόναλντ Ρήγκαν, οφείλεται σε ανθρωποκτονία, μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Μπράντι, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στον περιορισμών των όπλων, είχε τραυματιστεί σοβαρά όταν δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι κατά την απόπειρα δολοφονίας του Ρήγκαν. Πέθανε στις 4 Αυγούστου 2014 σε ηλικία 73 ετών.

Σύμφωνα με την αυτοψία που διενήργησε ο ιατροδικαστής, ο θάνατος του Μπράντι οφείλεται στο τραύμα που έφερε στο κεφάλι, όταν πυροβολήθηκε 33 χρόνια νωρίτερα. Οι αστυνομικές αρχές πρόκειται να διερευνήσουν τις συνθήκες γύρω από το θάνατο του Μπράντι, αναφέρει σε άρθρο της η εφημερίδα USA Today.

Ο Τζον Χίνκλεϊ, ο οποίος προσπάθησε να φέρει εις πέρας τη δολοφονία του Ρήγκαν, είχε δηλώσει αθώος επικαλούμενος φρενοβλάβεια και είχε εισαχθεί το 1982 σε ψυχιατρική κλινική.

Η σφαίρα που δέχτηκε στο κεφάλι ο πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου προκάλεσε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και είχε ως αποτέλεσμα ο ίδιος να μείνει παράλυτος.

Μετά την ανάρρωσή του από το συμβάν, ίδρυσε την Εκστρατεία Μπράντι για την Πρόληψη της Ένοπλης Βίας, που έφερε σημαντικές αλλαγές στη νομοθεσία περί κατοχής όπλων.

By