Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σε ανοδική πορεία ο τουρισμός

Αυξήθηκαν οι ξένοι επισκέπτες στη χωρα μας

TouristesΣημαντικά αύξηση παρουσίασαν το Μάιο, οι διεθνείς αφίξεις στα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ελλάδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αριθμός των ξένων επισκεπτών στη χώρα μας αυξήθηκε τον ίδιο μήνα κατά 18,4%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε περισσότερους από 222.000 τουρίστες, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική που παρουσιάζει φέτος ο τουρισμός.

Συνολικά το πρώτο πεντάμηνο του έτους, οι αφίξεις ήταν αυξημένες κατά 5% σε σχέση με πέρυσι. Τη μεγαλύτερη αύξηση το Μάιο, σε ποσοστό 117,5% μάλιστα, παρουσίασε το αεροδρόμιο της Μυκόνου ενώ σημαντική χαρακτηρίζεται και η αύξηση κατά 10% των αφίξεων στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος της ΠΟΞ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων) Γιάννης Ρέτσος, επεσήμανε σε δηλώσεις του ότι φετινή τουριστική περίοδος (πλην πρωτεύουσας) ξεκίνησε με μέση αύξηση αφίξεων 20%. «Είναι πολύ θετικό ότι οι ξένοι μας θέλουν και οι ΑΑΑ αγορές (υψηλής προστιθέμενης αξίας) ανακάμπτουν» τόνισε.

Όσον αφορά την Αθήνα ως τουριστικό προορισμό ο κ. Ρέτσος ανέφερε ότι η πόλη είναι παραμελημένη, προσθέτοντας ότι όταν η τουριστική κίνηση ανακάμψει στην πρωτεύουσα, θα ανακάμψει πολύ απότομα.

Σημαντικές επαφές της Κεφαλογιάννη στο Τορόντο

Σημαντικές συναντήσεις πραγματοποίησε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στο Τορόντο χθες με την ηγεσία της Air Canada Rouge, της Air Transat και της Canadian Tourism Commission στην προσπάθειά της να προωθήσει το τουριστικό προϊόν της Ελλάδας στην καναδική αγορά. Η υπουργός έδωσε συνεντεύξεις στο τηλεοπτικό δίκτυο οικονομικών ειδήσεων BNN, το μεγάλο καναδικό κανάλι CTV και την ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα Toronto Star.

Η υπουργός παρευρέθηκε στην πολυάνθρωπη εκδήλωση του Hellenic Heritage Foundation, όπου βραβεύθηκε ο ιδρυτής της Blackberry Μάικ Λαζαρίδης με το βραβείο «Lifetime Achievement Award». Η υπουργός μίλησε για τον ελληνικό τουρισμό και το θετικό κλίμα το οποίο υπάρχει πλέον στη μακροοικονομική προοπτική της Ελλάδας, ενώ κάλεσε τους Ελληνες ομογενείς να επισκεφθούν την Ελλάδα φέτος.

Στην εκδήλωση ο Στέλιος Βασιλάκης, υπεύθυνος Στρατηγικής και Νέων Προγραμμάτων του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» ανακοίνωσε ότι το ίδρυμα θα προσφέρει δωρεά ενός εκατομμυρίου δολαρίων στο πανεπιστήμιο York του Τορόντο.

Παρόντες στην εκδήλωση μεταξύ άλλων ήταν ο Μητροπολίτης Καναδά κ. Σωτήριος, ο πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά Ελευθέριος Αγγελόπουλος, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Τορόντο Δημήτρης Αζεμόπουλος και άλλοι επώνυμοι κι ανώνυμοι της Ελληνικής παροικίας του Τορόντο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By