Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σε απεργιακό κλοιό όλη η χώρα

Ματαιώθηκε η πορεία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ λόγω της κακοκαιρίας

apergia620_05113

 

Τελευταία ενημέρωση: 13:26

Παραλύει την Τετάρτη ο  δημόσιος και ιδιωτικός τομέας λόγω της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ κόντρα στις κυβερνητικές πολιτικές.

Νωρίτερα ολοκληρώθηκε η πορεία του ΠΑΜΕ προς τη Βουλή ενώ το συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ματαιώθηκε  λόγω της  έντονης καταιγίδας.

«Δεν θα σταματήσουμε» ήταν το μήνυμα του προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου κατά το απεργιακό συλλαλητήριο στο Πεδίον του Άρεως. «Παρά τις δυσκολίες, παρά τις αντιξοότητες, η μοναδική ελπίδα μας είναι οι αγώνες», τόνισε.

Κλειστές θα παραμείνουν οι δημόσιες υπηρεσίες, ενώ τα νοσοκομεία και οι μονάδες υγείας θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας. Προβλήματα θα αντιμετωπίσει και το επιβατικό κοινό καθώς θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας στα Μέσα Συγκοινωνίας, ενώ τρόλεϊ, ΟΣΕ και Προαστιακός θα μείνουν ακινητοποιημένα όλο το 24ωρο.

Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλλήλων (ΟΤΟΕ), οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, οι δικαστικοί υπάλληλοι, η Πανελλήνια Ομοσπονδία των εργαζομένων στους ΟΤΑ και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ). Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα από τις 00:01, μετά τα μεσάνυχτα, έως τις 00:00 πριν τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ συμμετέχουν επίσης η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), η Ένωση Λιμενεργατών και ο Σύνδεσμος Εποπτών & Αρχιεργατών ΟΛΠ.

Μετ” εμποδίων θα πραγματοποιούνται και οι μετακινήσεις με τα μέσα μεταφοράς, ενώ προβλήματα θα υπάρχουν και στις πτήσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, τα συνδικάτα διεκδικούν:

  • Την επαναφορά του εργατικού δικαίου.
  • Την επανάκτηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
  • Να καταργηθούν τα «χαράτσια» και να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός κατοικίας.
  • Τη μείωση της φορολογίας για τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους.
  • Δέσμη μέτρων ανακούφισης των ανέργων, μέτρα κατά της ανεργίας και δημοκρατικά δικαιώματα για τους εργαζομένους.
  • Να μην προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων φορέων και επιχειρήσεων.
(Visited 1 times, 1 visits today)
By